Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de çete operasyonunda tutuklu sayısı arttı

İzmir'de çete operasyonunda tutuklu sayısı arttı

İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 38'e çıktı. Örgütün lideri aranıyor

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 09:03

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 'adi suç çetesi' olarak değişik suçlara karıştıkları belirlenen bazı kişileri takibe aldı. Yaklaşık 5 ay süren takipte çete üyelerinin Alsancak Semti'nde bir eğlence merkezine silahlı saldırı hazırlığında olduğunu belirleyen polis, operasyon başlattı. Yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonda 1'i çocuk, 3'ü kadın 48 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 3 uzun namlulu silah, 1 el bombası, çeşitli çap ve markalarda 23 tabanca, 13 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 35 kalaşnikof fişeği, 207 tabanca mermisi, 96 av tüfeği fişeği ile 16 kilogram esrar ele geçirildi.

TUTUKLU SAYISI ARTTI
Emniyet yetkilileri, çete üyelerinin takibi sırasında daha önceden de 17 kişinin gözaltına alınarak tutuklandığını, halen cezaevinde bulunan bu zanlıların planladıkları 15 ayrı eylemin önlendiğini belirtti. Zanlıların İzmir'deki 'kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve vahim silahlarla saldırı' gibi 28 ayrı olayın da faili oldukları bildirildi. Sosyal medyayı etkin kullanan suç çetesinin, bu sayede panik oluşturduğu ve çevreye korku salarak maddi menfaat elde ettiklerinin saptandığı, vatandaşların milli duygularını istismar etmeye yönelik söylemlerde bulundukları, bu şekilde taraftar toplamayı hedefledikleri iddia edildi. Zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Daha sonra 1'i çocuk 44 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da 4 kişi serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkan zanlılardan 1'i çocuk 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 35'i ise tutuklandı. Savcının itirazı üzerine, çocuk zanlı dışındaki diğer 4 kişi tekrar gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden de 2'si tutuklandı, diğer ikisi de serbest bırakıldı. Ayrıca, operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 1 kişi daha polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen bu zanlının da tutuklanmasıyla operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 38'e çıkmış oldu. Örgüte liderlik yaptığı iddia edilen Serkan K.'nın da aralarında bulunduğu 6 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.