Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de dehşet gecesi: 13 saat sonra teslim oldu

İzmir'de dehşet gecesi: 13 saat sonra teslim oldu

İzmir Buca'da evinin penceresine çıktıktan sonra elindeki pompalı tüfekle rastgele ateş açan, özel güvenlik görevlisi M.C., polisin 13 saat süren ikna çalışması sonunda polislere teslim oldu. Hastaneye götürülen M.C.'ye, psikiyatri kliniğinde doktorlar tarafından şizofreni tanısı konuldu. Pompalı tüfekle dehşet saçmış, 13 saat sonra teslim olmuştu

  • Ege Postası
  • 14.01.2017 - 00:04

Buca'da  Akıncılar Mahallesi 548 Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın en üst katında oturan M.C. dün saat 18.30 sıralaranından evinin penceresine çıktıktan sonra çevreye  pompalı tüfekle rastgele ateş açtı. Özel güvenlik görevlisi M.C. için polis ekipleri sevk edildi. M.C.'nin psikolojik sorunları olduğu belirtilirkenen, özel harekat polisleri de olası bir operasyon için bina girişinde hazır bekletildi. Çevrede önlem alan polis, meraklı kişileri bölgeden uzaklaştırdı, sokak sakinlerini de pencerelere çıkmaması konusunda uyardı. Olay yerine özel harekat polisleri istendi.

EŞİ VE ÇOCUĞUNUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Evde eşi ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen M.C., zaman zaman pencereye çıkıp, "Bütün ordu gelse beni yıldıramaz" diye bağırdı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’da olay yerine gelerek bilgi aldı. Buca'da evinin penceresine çıkıp pompalı tüfekle çevreye ateş eden M.C. 13 saat sonra bugün saat 07.30 sıralarında polis tarafından ikna edildi. Gözaltına alınan M.C. sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

1 HAFTADIR KURU SIKI TABANCA İLE ATEŞ EDİYORMUŞ

13 saat sonra polise teslim olan M.G.'nin emniyetteki işlemleri devam ederken eşi ve çocuğu da ifade için emniyete götürüldü. Psikoloji sorunları olduğu iddia edilen M.G.'nin daha önce de evinin balkonundan havaya rastgele kuru sıkı tabanca ile ateş ettiği ileri sürüldü.

Polis ekipleri, gece boyunca süren çabaların ardından M.G.'yi ikna ederken şahıs, saat 07.30 sıralarında, polise teslim oldu. M.G. polis ekiplerince gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. M.G.'nin eşi ve çocuğu da ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

Gece boyunca hareketli olan sokakta gün ışıyınca M.G.'nin pompalı tüfekle ateş ettiği kurşunların duvarlardaki izleri görüldü. Olayın yaşandığı apartmanın altındaki fırıncıda çalışan Berke Öksüzoğlu, ''Bir haftadır balkondan kuru sıkı ile ateş ediyordu. Mahalleli şikayetçi oldu. Mahalleden bir kaç kişi bağırmaya başladı. O da pompalı ile yanıt verdi. Pompalı ile yukarıdan aşağı sıkınca polisler geldi. Rastgele ve polise hedef gözeterek ateş ediyordu. Sabaha karşı teslim oldu. Aile zararsızdı. Benim de müşterim olurdu. Nasıl bu hale geldi bilmiyoruz" dedi. 

ŞİZOFRENİ TANISI KONULDU

İzmir'in Buca İlçesi'nde eşi ve çocuğunu rehin tuttuğu evin penceresine çıktıktan sonra elindeki pompalı tüfekle rastgele ateş açan özel güvenlik görevlisi M.C., polisin 13 saat süren ikna çalışması sonunda teslim olmasının ardından emniyete götürüldü. 

Buradan sağlık kontrolü için hastaneye götürülen M.C.'ye, psikiyatri kliniğinde doktorlar tarafından şizofreni tanısı konuldu. Ağır psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen M.C. buradan da tedavi altına alınması için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. 

Tedaviye alınan M.C.'nin, bölgelerindeki uyuşturucu çetelerine savaş açtığını, onları korkutmak için böyle bir olay yaptığını söylediği öne sürüldü. (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.