Dolar 32,5576
%0.26
Euro 34,7677
%0.1
Altın 2.490,460
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de depresyon semineri

İzmir'de depresyon semineri

İzmir Kent Hastanesi, 2017'nin ilk seminerini “Depresyonu anlamak: Depresyon ve etkileri" konusunda düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 09:44

18 Ocak Çarşamba günü Alsancak Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek halka açık ve ücretsiz seminerde, Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Hancıoğlu A'dan Z'ye depresyonu anlatıp soruları yanıtlayacak.

İzmir Kent Hastanesi, yıllardan beri Konak Belediyesi ve Alsancak Güzelleştirme ve Koruma Derneği işbirliğiyle halkı çeşitli hastalık konularında bilgilendirmek, bilinçlendirmek amacıyla seminerler düzenliyor. Bu gelenek 2017'de de sürdürülürken, yeni yılın ilk semineri için psikiyatrik bir sorun seçildi. Uzun süreli üzüntü ve ilgi kaybı duygusuna neden olan bir duygudurum (mizaç) bozukluğu olarak tanımlanan depresyon yeni yılın ilk seminer konusu oldu.

Seminerde; yapılan araştırmalar sonucunda çeşitli toplumlarda birbirine benzer sıklıkta görülen ve bir kişi de yaşam süresince görülme olasılığı yüzde 15-20 arasında değişen depresyon ele alınacak. Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Hancıoğlu, depresyona yol açan faktörleri, bireysel ve toplumsal etkilerini anlatacak. Hancıoğlu tanı ve tedavinin yanı sıra seminerde depresyonun kişinin günlük yaşamında ne tür zorluk ve olumsuzluklara neden olduğu bilgilerini de verecek. Tüm İzmirliler'in davet edildiği seminer 18 Ocak Çarşamba günü Alsancak Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde saat 14.30'da başlayacak. Ücretsiz seminere konuya ilgi duyan herkes katılabilir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.