Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de eğitime yeni soluk

İzmir'de eğitime yeni soluk

Binlerce işitme engelliye ulaşarak sessizlerin sesi olan İzmirli eğitimci Ayşe Gürbulak, yıllardır hayalini kurduğu eğitim kurumunu hizmete açtı. Kariyerinde 6 yılı geride bırakan Gürbulak, kendi adını verdiği akademide 10'a yakın branşta eğitim verecek. Yılların hayali gerçek oldu

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 09:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de sınırlı sayıdaki işaret dili eğitmenleri arasında yer alan eğitmen Ayşe Gürbulak, 6 yılda 5 bine yakın kişiye ulaştıktan sonra kendi eğitim kurumunu açma kararı aldı. Konak'ta hizmete giren Akademi Ayşe Gürbulak, çeşitli branşlarda verilecek eğitimler sayesinde binlerce kişinin geleceğine yön verecek.  

Aynı zamanda kurumun baş eğitmeni olan ve işaret dili eğitimlerinde uzman Ayşe Gürbulak, kendi ismi ile hizmet verecek akademinin açılışını gerçekleştirdi. Konak Ağahan'da bulunan eğitim merkezinin açılış törenine Gürbulak'ın yakınları ve sevenlerinin yanı sıra, eski öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile eğitim camiasının önde gelen isimleri de katılım gösterdi.

Gerçekleşen törende akademi kurmanın uzun süredir hayali olduğunu aktaran eğitimci Ayşe Gürbulak, "Bugün burada yılların hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Bizimle birlikte olan ve açılışımıza katılarak bizlere onur veren herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" sözleriyle katılımcılara seslendi.

ONA YAKIN BRANŞTA BİNLERCE KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK

İzmir'de eğitim camiasına farklı bir boyut katacak Akademi Ayşe Gürbulak çatısı altında ona yakın branşa çeşitli eğitimler verilecek. Toplam 6 sınıfta bine yakın öğrenciye ulaşacak akademide ilk etapta çeşitli kademelerde işaret dili eğitimleri ile yabancı dil, bilgisayar, kişisel gelişim gibi alanların yanı sıra, ilerleyen dönemlerde de iş eğitimi, etüt, tercüme, danışmanlık, organizasyon, sınavlara hazırlık gibi branşlarda öğretim faaliyetleri olacak.

Son teknoloji ile donatılan bilgisayarlı sınıflarda alanında uzman 5 öğretmenin görev yapacağı eğitim kurumunda İŞ-KUR ve yerel yönetimlerle de otak çalışmalar yürütülecek. İzmir'in yanı sıra, Ege Bölgesi'ne de ulaşması beklenen akademi sayesinde özel sektör ve çeşitli resmi kurumlarda çalışan çok sayıda personele ve her yaştan kesime farklı konularda sertifikalı eğitim olanağı sunulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.