Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'fakir kalmasın' projesi

İzmir'de 'fakir kalmasın' projesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, İzmir Valiliği'nin desteği ile düzenlediği 'İzmir'de bir tane fakir kalmasın' projesini hayata geçiriyor.

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 10:23

İzmir Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, MÜSİAD İzmir Şubesi ile çok anlamlı ve güzel bir çalışmayı başlattıklarını, bu projenin diğer kentlere örnek olacağını söyledi. Toplumda yardımlaşma ve dayanışmanın artmasını hedeflediklerini Ayyıldız, "İzmir'de bir tane fakir kalmasın isimli proje ile İzmir'in tamamında ihtiyaç sahibi fakir vatandaşımızın kalmamasını hedefliyoruz. Gerçek anlamda ihtiyaç ve fakirleri tespit etmek için bu çalışmaya valilik olarak ortak olduk. Proje ile erzak ve giyecek yardımı dışında da ihtiyaç ne ise karşılanması hedeflenmektedir.

Örnek olarak bir fakir vatandaşımız varsa onun çocuğunun eğitimiyle de ilgilenmek. Evde işsiz varsa imkanlar dairesinde işsizi istihdam edip eve gelir gelmesini sağlamak gibi. Tüm amacımız İzmir'in tamamında ihtiyaç sahibi fakir kalmamasıdır. Bu projenin ramazan ayında başlamış olması da ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün burada projeyi başlatan ve destek veren MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ve üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü de "Öncelikle bizlere böyle hayırlı bir iş için katkı vererek önderlik eden İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayı, birlik beraberlik ayıdır, yardımlaşma dayanışma ayıdır. Ramazanın güzelliklerinden birisi de yardımlaşma ve dayanışma boyutudur. Zekâtların ve sadakaların verildiği bu ay Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltmektedir. Peygamber Efendimiz: ‘Kim bir oruçluya iftar ettirirse o oruçlunun alacağı sevabın aynısı, iftar ettirene de yazılır. Ve oruç tutanın sevabından da bir şey eksilmez’ buyurmuşlardır" dedi.

İlk aşamada hedeflerinin 30 bin ihtiyaç sahibine ulaşmak olduğunu ifade eden Ülkü, "Ramazan ayı vesilesi ile tüm İzmir iş dünyamıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin elele verelim. Ramazan ayı bereketi ile başlayıp bütün yıla yaymak istediğimiz ‘İzmir'de bir tane fakir kalmasın’ projemiz ile ihtiyaç sahibi tüm kardeşlerimizin evine aş götürelim, kardeş olmanın sıcaklığını kalplerimizde hissedelim. İnanıyorum ki bu çağrımız hayırsever kardeşlerimiz tarafından karşılık bulacaktır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.