Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ operasyonu: 53 gözaltı

İzmir'de FETÖ operasyonu: 53 gözaltı

İzmir'de FETÖ'nün öğretmen ve hukuk yapılanmasına yönelik operasyonda 53 kişi daha gözaltına alındı. Böylece üç günde gözaltı sayısı 188'e çıktı. Eş zamanlı baskınlarda çok sayıda gözaltı

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 12:04

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, arasında öğretmen ve avukatların da yer aldığı 53 zanlı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve etkinlik pişmanlıktan yararlanan zanlıların itirafları doğrultusunda, aralarında 33 avukatın yer aldığı 44 kişi hakkında yakalama kararı verdi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik olarak bu sabah operasyon düzenlendi. Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, büyük bölümü avukat olan 26 şüpheli gözaltına alındı. Bazılarının, örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan 'ByLock'u kullandıkları iddia edilirken şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

OPERASYONLAR O MERKEZDE PLANLANMIŞ 

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatların Hukuk Bilimleri Araştırma Merkezi'ne üye oldukları öğrenildi. İzmir'deki, casusluk davası olarak bilinen ve beraatle sonuçlanan gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturması başta olmak üzere birçok operasyonu, FETÖ üyesi emniyet görevlilerinin bu merkeze gelip planladıkları ileri sürüldü.

ÖĞRETMEN YAPILANMASINA OPERASYON

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY ile iltisaklı kişilerin deşifresine yönelik örgütün esnaf ve KHK ile kapatılan kurumlarda öğretmen ve öğrenci olan 29 zanlı hakkında yakalama kararı üzerine İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 27 zanlı gözaltına alındı.

Emniyete götürülen zanlıların ikametlerindeki aramalar sürüyor.

İzmir'de son üç günde gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 212 zanlıdan 188'i gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.