Dolar 32,5243
%0.24
Euro 34,8457
%0.36
Altın 2.488,710
%1.07
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de film gibi 'dolandırıcılık' operasyonu

İzmir'de film gibi 'dolandırıcılık' operasyonu

İzmir'de, kimlik bilgilerinin terör örgütlerince kullanıldığı yalanıyla bir vatandaşı tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcı, vatandaşın emniyete durumu bildirilmesiyle film gibi bir operasyonla yakalandı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2017 - 11:52

Geçen 25 Şubat'ta B.İ.'yi telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "Kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. Hatta şu an Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor görünüyorsun. Bize bir miktar para vermeniz halinde sizi bu durumdan kurtarabiliriz" dedi.

Telefondaki bu kişiden şüphelenen B.İ., Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Bunun üzerine polis, telefonla dolandırıcılık yapmaya çalışan şüphelinin yakalanabilmesi için B.İ.'den inanmış gibi davranmasını istedi. Önce içinde para ve altın olduğu görünümü verilen bir paket hazırlandı. Ardında da B.İ.'den telefondaki kişinin bir daha araması halinde teklifini kabul edip, para ve altınları vermek için buluşması istendi. B.İ., aynı gün tekrar kendisini arayan dolandırıcıyla Torbalı'daki bir marketin yakınında buluşmak üzere anlaştı. B.İ., ertesi gün Şanlıurfa'dan Torbalı'ya gelen H.A.'ya, buluşma noktasında içinde para ve altın olduğu görünümü verilen paketi teslim etti. Bu sırada, yakındaki marketin çalışanı gibi davranın bir sivil polis, H.A.'yı suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan H.A., emniyetteki işlemlerinin ardından 'İletişim sistemleri kullanarak dolandırıcılık' yapmak suçundan sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu bu gibi olaylarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.