Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de gözaltına alınmışlardı 3 aile DEAŞ'la bağlantılı çıktı

İzmir'de gözaltına alınmışlardı 3 aile DEAŞ'la bağlantılı çıktı

Reina'da katliam yapan DEAŞ'lı teröristle ilişkili oldukları iddiasıyla dün İzmir'de gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 aileyle ilgili araştırmalar sürüyor. Şüphelilerin üzerlerindeki kimliklerle pasaportların sahte çıkmasının, terör örgütü DEAŞ'ın bu tür kamufle yöntemi olduğu belirtildi. İzmir'de gözaltına alınmışlardı

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 15:49

İstanbul'da ünlü gece kulübü Reina'da katliam yapan DEAŞ'lı teröristle ilişkili oldukları iddiasıyla dün İzmir'de gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 aileyle ilgili araştırmalar sürüyor. Konya'dan İzmir'e gelen, toplam 20 çocukları bulunan şüpheli 9 erkek ve 11 kadının sorgularında, terör örgütü DEAŞ'la bağlantılı olduklarına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. Şüphelilerin üzerlerindeki kimliklerle pasaportların sahte çıkmasının, terör örgütü DEAŞ'ın bu tür kamufle yöntemi olduğu belirten güvenlik birimleri, gerçek kimlik ve uyruklarının belirlenmesinin zaman aldığını söyledi.

Reina katliamında flaş gelişme... İzmir'de yakalandılar İzmir'deki 'Reina' gözaltılarıyla ilgili çarpıcı iddia İşte İzmir'de baskın yapılan evden çıkanlar

Yılbaşı gecesi Reina'da 35 kişinin ölümü, 65 kişinin yaralandığı katliamı gerçekleştiren Orta Asya kökenli 'Abu Muhammed Horasani' kod adlı DEAŞ'lı teröristin izini süren polis, İstanbul ve Konya'dan sonra İzmir'in Buca ve Bornova ilçelerinde operasyon yaptı. Reina katliamını gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristle Konya'da ilişki kuran, ancak bir anda izlerini kaybettirip İzmir’e gelen 3 aileye mensup 9'u yetişkin erkek, 11'i kadın 20 kişi gözaltına alınırken, bu ailelerin 20 çocuğu da emniyete götürüldü. Kırgızistan pasaportu taşıdıkları ve Doğu Türkistanlı oldukları belirtilen 3 ailenin Buca ve Bornova'da kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, çoğunluğunun sahte olduğu değerlendirilen farklı ülkelere ait 41 pasaport, 12 cep telefonu, tablet, 2 palaska, 2 kütüklük, bel aparatı, GPS cihazı, keskin nişancı tüfeği dürbünü, gece görüş dürbünü, yabancılara mahsus 15 sahte geçici kimlik belgesi ele geçirildi. 

KİMLİKLER SAHTE ÇIKTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilere yönelik araştırmalar devam ederken, bu kişilerde ele geçirilen oturma belgelerinin yanı sıra kimlik ve pasaportların arasında da sahtelerinin çıkması, bu kişilere yönelik araştırmanın derinleştirilmesine neden oldu.

DEAŞ BAĞLANTISI AĞIRLIK KAZANDI

Eldeki verilerin yanı sıra İstanbul ve Konya polisiyle de bağlantı kuran İzmir'deki terör uzmanları, gözaltına alınan erkeklerin terör örgütü DEAŞ'la ilişkili olduklarını belirledi. Ancak Türkiye'ye ne zaman ve nereden girdikleri, hangi güzergah üzerinden İzmir'e ulaştıkları ve kimlerle bağlantı kurduklarına dair araştırmaların, diğer il emniyet müdürlükleriyle bağlantılı olarak sürdüğü ifade edildi. 

Bu arada DEAŞ üyelerinin böyle aile görünümünde, çeşitli illerde hücre tipi yapılanmalarda bulunacağı yönünde emniyet müdürlüklerinin, istihbarat birimlerince uyarıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan ailelerin de zaten bu kapsamda takipte oldukları açıklandı. 

Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramada, çoğunluğu sahte olduğu değerlendirilen farklı ülkelere ait 41 pasaport, 12 cep telefonu, 1 tablet bilgisayar, çatışma bölgelerinde kullanılan palaska, 2 kütüklük, 1 bel aparatı, 1 GPS cihazı, 1 keskin nişancı tüfeği dürbünü, 1 gece görüş dürbünü, operasyonlarda kullanılan el feneri, 15 adet yabancı uyruklulara verilen sahte geçici kimlik belgesi ele geçirilmişti. ​

GÖRÜNTÜDEKİ KİŞİ ARANIYOR 

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki güvenlik kameralarına görüntüsü yansıyan ve 15 Aralık'ta otobüsle İstanbul'a gittiği belirlenen saldırganın yanında, terminaldeki kayıtlara göre mavi montlu biri görünüyor.

İSTANBUL'A BİLET ALMIŞ AMA...

Söz konusu iki kişinin de İstanbul'a bilet aldığı ancak Konya'dan sadece saldırganın ayrıldığı belirlendi.

Polis, kimlik tespit çalışmaları henüz süren mavi montlu kişinin Konya'da olup olmadığını araştırıyor.

TÜRK UYRUKLU KİMSEYLE İRTİBATLARI YOK

Saldırıdan önce ayrıldıkları Konya'da ailelere ev kiralayan emlakçıların emniyetteki işlemleri sürüyor. Ailelerin ve saldırganın Konya'da iki emlakçı dışında Türk uyruklu kimseyle bir irtibatının olmadığı tespit edildi. Bu konuda çalışmalarını sürdüren ekipler, belirlenen adreslere baskın yapıyor. Ekipler, bu kapsamda, Konya'da dedektör köpeklerle şu ana kadar 11 adreste arama yaptı. Şüpheli ailelerin Konya'da "lokanta açacağız" diyerek ev kiraladıkları, çevresindekilerle iletişim kurmadıkları ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.