Dolar 32,4975
%0.15
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.488,190
%1.05
Bist-100 9.554,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de HDP yöneticilerine gözaltı

İzmir'de HDP yöneticilerine gözaltı

Terör örgütü PKK propagandası yaptığı öne sürülen HDP İl Başkanı Güleryüz ve partinin iki il yöneticisi gözaltına alınarak emniyete götürüldü Polisten PKK operasyonu

  • Ege Postası
  • 22.02.2017 - 08:47

HDP İzmir İl Başkanı Mahfuz Güleryüz ve partinin iki il yöneticisi terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatı doğrultusunda HDP il yöneticileri ve parti üyelerinin dün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasıyla ilgili çalışma başlattı.

İzinsiz olarak gerçekleştirilen bu basın açıklamasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güvenlik güçlerinin başarıyla gerçekleştirdiği terör operasyonlarının eleştirilmesi, terör örgütü propagandasının yapılması ve polisin suç delili olarak el koyduğu pankartlardaki yazıların değerlendirilmesi üzerine HDP İl Başkanı Güleryüz ve partinin iki il yöneticisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terör örgütü PKK propagandası yaptığı öne sürülen Güleryüz ve iki yönetici polis tarafından gözaltına alınarak ifadelerinin alınması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. 

HDP'DEN AÇIKLAMA 

Operasyonla ilgili HDP'den yapılan açıklamada, "Dün HDP İl Örgütü olarak Nusaybin Kuruköy'de yaşanan hak ihlalleri iddiaları karşısında kaygılarımızı dile getiren ve kamuoyunu duyarlılığa davet eden bir basın açıklaması gerçekleştirdik.Ancak İzmir İl Eş Başkanımız Mahfuz Güleryüz, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Reyhan Kumru ve Devrimci Parti İzmir İl Başkanı Hazal Yanar bu basın açıklaması gerekçe gösterilerek gece yarısı evlerine baskın düzenlenerek göz altına alındı" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Dünkü basın açıklamasında da belirtildiği gibi bu ülkenin bir ilinin, bir ilçesinin, bir köyünde 12 gündür sokağa çıkma yasağı altında ciddi ve ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı iddiaları ortalıkta dolaşırken resmi yetkililer kafasını kuma gömmüş, yapılan bütün çağrılara rağmen açıklama yapmamakta direnmektedirler. 90’lı yıllardan bildiklerimiz ve son 2 yılda yaşayıp gördüklerimiz bu konudaki endişelerimizi büyük ölçüde artırmaktadır. 

Aslında bütün bunlar başkanlık sevdalılarının toplumu sürükledikleri anayasa referandumu ile ilgilidir. Eş Genel Başkanlarımızın, milletvekillerimizin, parti yöneticileri ve üyelerimizin hapse atıldığı, ülkede basın ve örgütlenme özgürlüğü adına hiç bir şeyin bırakılmadığı koşullarda, bu tür  uygulamaların tamamı partimizin yürüttüğü referandum çalışmalarının önünü kesmek için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Dün Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ'ın milletvekillinin düşürülmesi de bu tür bir saray entrikasından başka bir şey değildir. Ancak bunların hiç biri sonuç getirmeyecektir. 16 Nisan da halklarımız gerekli cevabı "Hayır!"diyerek verecektir.  Eş genel başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesini ve dün arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını protesto ediyor, gözaltında ya da tutuklu bulunan tüm partili arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.