Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de itiraz yağmuru

İzmir'de itiraz yağmuru

Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin ilçe seçim kurullarına itirazlar bugün sona erecek. Referandumda mühürsüz oyların geçersiz olması için dilekçe vermek isteyen vatandaşlar İzmir'de il seçim kurulu ile ilçe seçim kurullarına akın etti. Vatandaşlar seçim kurullarına akın etti

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 15:59

EGE POSTASI - 16 Nisan pazar günü yapılan anayasa değişikliği halk oylamasında YSK'nın mühürsüz oy pusulası ve zarflarını geçerli kılınmasına yönelik kararının yankıları devam ediyor.

Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin ilçe seçim kurullarına itirazlar bugün sona erecek.

CHP, referandumu tartışmalı hale getirmekle eleştirilen Yüksek Seçim Kurulu’nun kapısını çaldı ve referandumun iptali için başvuru yaptı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde CHP ve Vatan Partisi'nin çağrısıyla vatandaşlar dilekçeleriyle ilgili mercilere itiraz yaptı.

İzmir'de YSK'ya mühürsüz oyların geçersiz olması için dilekçe vermek isteyen vatandaşlar il seçim kurulu ile ilçe seçim kurullarına akın etti.

Çeşme ilçesinde, aralarında CHP Çeşme İlçe Teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belediye meclis üyeleri İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe verip, seçim sonuçlarına itiraz etti.

Çeşme Adliyesi önünde toplanan yüzü aşkın vatandaş, 16 Nisan referandumunda sandık kurulu mührü olmadan oy kullanıldığı ve usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle ülke çapındaki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini içeren dilekçelerini doldurdu. CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da partisinin ilçe teşkilatı üyeleri tarafından hazırlanan dilekçe örneklerini vatandaşlara dağıtarak, dilekçelerin doldurulması ile ilgili bilgi verdi. Adliye merdivenlerinde, duvarlarda ve araçlar üzerinde itiraz dilekçelerini dolduran çok sayıda vatandaş, kimlik fotokopilerini de ekleyerek İlçe Seçim Kurulu'na verdi. Çeşme Adliyesi önünde referandum sonuçlarına itiraz nedenlerini açıklayan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Çeşmeli vatanseverler olarak, demokrasimizi korumak, referandumda kullanılan oyları korumak ve kollamak üzere, Anayasamızdan kaynaklanan vatandaşlık hakkımızı kullanarak, Türkiye'deki bütün seçim sonuçlarına itiraz etmek üzere Çeşme Adliyesi'nde bulunuyoruz. Bütün referandum sayım sonuçlarına itiraz ediyoruz. Çünkü seçim kanununa göre değil, yönetmeliğe göre uygulamalar var. Kanunlar, yönetmeliklerin üzerindedir. Biz kanunun uygulanmasını istiyoruz" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.