Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Joan Baez hüsranı

İzmir'de Joan Baez hüsranı

Darbe girişimi sonrası Joan Baez, Muse ve Skunk Anansie, İzmir konserlerini iptal etti. Baez yaptığı açıklamada “Asla kendimi, grubumu ve ekibimi Türkiye’de yükselen tehlike ve kâbusun içine sokamam” dedi. "Asla kendimi, grubumu ve ekibimi..."

  • Ege Postası
  • 21.07.2016 - 10:50

Joan Baez, 12 Ağustos’ta İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konseri iptal etti. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) konser iptaliyle ilgili açıklamasında, “İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirileceği duyurulan Joan Baez konseri sanatçının isteği üzerine iptal olmuştur. İzleyicilerimiz iade işlemleri için bilet aldıkları gişeye başvurabilirler” dedi.

Sanatçı ise Facebook sayfasında iptal gerekçesini şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’deki arkadaşlarım, Türkiye’deki konserlerimi iptal etme kararı aldım. Onca zamandır savaş bölgelerine, diktatörlük rejimine sahip ülkelere, sivil arbedelerin yaşandığı yerlere gittim. Ama bugünün Türkiye’sindeki gibi beklenmedik ve çok büyük tehlike gibisini gördüm mü emin değilim. Aktivist meslektaşlarıma bile ne kadar kararlı olsalar da önermem, kendimi, grubumu ve ekibimi Türkiye’de yükselen kâbusun içine sokamam. Umarım acı çekmeden ve barbarca cezalar almadan birlikte şarkı söyleriz.”

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opçin 

KENDİMİZİ YALNIZ HİSSETTİRDİNİZ

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opçin, Joss Stone’un konserini iptal etmemesine rağmen Joan Baez’in Türkiye’ye gelmemesine ve açıklamasında “beklenmedik tehlike ve kâbus” gibi kelimeler kullanmasına tepki gösterdi. Opçin sosyal medya hesabında paylaştığı Baez’e yanıt niteliğindeki yazısında şöyle dedi: “Güvenlik koşullarından emin olmadığınızı anlayabiliyorum, Türkiye’ye gelmekten çekinmenizi de anlıyorum, konserinizi yapamayacağınızı düşündüğünüz için iptal ettiğinizi de biliyorum. Ama savaş bölgesi durumu konusunda hızlı karar almanızı ve yazınızda ‘beklenmedik tehlike ve kabus’ kelimelerini kullanmanızı anlayamıyorum. Evet sorun yaşıyoruz, yaşanılanları inkâr etmiyoruz, evet yastayız ama topluma sanatla toplumun iyiliği için barış ve bilgelik getirebileceğimizi düşünüyoruz. Bize kendimizi yalnız hissettirdiniz. Birtakım izole etme şekliyle bize kendimizi cezalandırılmış hissettirdiniz. Pozitif bir ilham kaynağısınız ve lütfen bizi cesaretlendirin. Durumumuzun ne kadar kötü olduğu konusunda fikir yürütmeyin. Çünkü öyle değil. Joss Stone konserinde dans edeceğim çünkü Stone İstanbul’da konser verecek kadar cesur.” (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.