Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de LYS maratonu başladı

İzmir'de LYS maratonu başladı

İzmir'de bugün ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla başladı.Bu yıl uygulamaya konulan 15 dakika kuralına takılmak istemeyen öğrenciler telaşlandı. Öğrencilerden Hilal Kurnaz, 1 dakikalık gecikmeyle 15 dakika kuralına takılınca sınava giremedi İzmir'de LYS maratonunda 09.45 telaşı

  • Ege Postası
  • 10.06.2017 - 11:05

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'deki sınav merkezlerinde de başladı. Bu yıl uygulamaya konulan 15 dakika kuralına takılmak istemeyen öğrenciler telaşlandı. Saat 10.00'da başlayan sınava, saat 09.45'ten sonra gelen öğrenciler alınmadı. Öğrencilerden Hilal Kurnaz, 1 dakikalık gecikmeyle 15 dakika kuralına takılınca, sınava kabul edilmedi. Genç kız ve annesi ile okul önündeki yetkililere yaptığı ısrar sonuç vermedi. Gözyaşı döken Kurnaz, "Belediye otobüsü yolda çok beklemek zorunda kaldı. Bunun sorumlusu ben miyim'" diyerek tepki gösterdi.

Üniversite adayı gençler için sınav maratonu bugün LYS 4 'Sosyal Bilimler Sınavı' ile başladı. Saat 10.00'da başlayan sınav 135 dakika sürecek. 2 hafta sonu boyunca 5 oturumda düzenlenecek LYS'lere toplam 1 milyon 72 bin 396 aday girecek. Sınava girecek öğrencilere yetkililer, 15 dakika kuralını hatırlatıp dikkatli olmalarını istedi. İzmir'deki sınav merkezlerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu'nde de heyecan vardı. Sınav merkezlerine gelen öğrenciler, aileleriyle vedalaşıp sınava girdi. Sınav merkezi girişlerinde öğrenciler sıkı aramadan geçirildi. Kurallara aykırı bulunan malzemelere el konuldu.

Sınav öncesinde 15 dakika telaşı da yaşandı. Öğrenciler bu engele takılmamak için büyük çaba gösterdi. Sınav yapılacak okullara bazı öğrenciler koşarak geldi. Sınav yapılacak binalara gelerek alınan adayların heyecanlı olduğu görüldü.

Gaziemir İlçesi'ne bağlı Sarnıç Mahallesi'nden gelen 18 yaşındaki Hilal Kurnaz, binaya sadece 1 dakikalık gecikmeyle gelince, içeri alınmadı. Elindeki su şişesini yere atan genç kız, annesiyle yetkililerden sınava kabulünü istedi. Anne ve kızın çabasına çevrede bulunanlar da destek verdi. Ancak, girişimler sonuçsuz kaldı. Anne ve kızı gözyaşı döktü. Anne Güler Kurnaz, saat 07.30'da yola çıktıklarını, otobüsün arızalı olmasından dolayı yedek otobüsün geldiğini, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Uzun süre gözyaşı döken Hilal Kurnaz da "Otobüsleri bedava yapıyorlar ama sefer koymuyorlar. Belediye otobüsü yolda çok beklemek zorunda kaldı. İnsanlar kendi çocuklarını getirmişler ama araçlarını yola park edince otobüs güçlükle geçince gecikti. Bunun sorumlusu ben miyim'" diyerek tepki gösterdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.