Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de nitelikli konut açığı sürüyor

İzmir'de nitelikli konut açığı sürüyor

İzmir'de 3 devlet üniversitesi ve çok sayıda özel üniversite olmasına rağmen öğrencilerin yaşayacak yer konusunda sıkıntı yaşadığına dikkat çeken DRC Grup Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş Coordinat Bornova projesinin bu konudaki eksikliği giderme konusunda önemli bir alternatif yarattığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2017 - 10:05

İzmir Bornova Ağaçlıyol'da hayata geçirdikleri Coordinat Bornova projesinin Türkiye'nin aidatsız ilk sitesi unvanını taşıdığını kaydeden Durmuş, “Öğrenciler, konut için ciddi paralar ödüyor; ancak ödedikleri paranın karşılığını alamıyorlar. Biz de kendi öğrencilik yıllarımızda aynı sıkıntıları yaşamıştık. İzmir'de de bu ciddi açığı gördük, buna bir çözüm üretmeye karar verdik ve Coordinat Bornova projesini hazırladık” dedi.

İzmir'de nitelikli konut ihtiyacının sürdüğünü hatırlatan Onur Durmuş, “Güvenlikli, sosyal donatı alanlarına sahip, makul aidatlı ve komşuluk ilişkileriyle insanların huzur içinde yaşayacağı nitelikli konut açığı sadece İzmir'in sorunu değil. Coordinat Bornova'ya başlamadan önce 1 yıl boyunca fizibilite çalışması yaparak en mükemmele ulaşmaya çalıştık. Ortaya koyduğumuz projeyle de iyi yönde farklılaşmayı başardık.Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda yatırımcımız var. Yatırımcılarımızı Coordinat Bornova'ya çeken ise ortaya koyduğumuz projenin niteliği” dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK AİDATSIZ SİTESİ

2 bloktan oluşan Cordinat Bornova'nın aynı zamanda Türkiye'nin ilk öğrenci oteli olma özelliğini taşıdığını da dile getiren Durmuş, “1 + 0, 1 + 1 ve 2 + 1'lerden oluşan toplam 500 konutumuz bulunuyor. Coordinat Bornova'da yatırımcılara özel olarak yılın 12 ayı, her yıl % 7 net kira artışı ile 5 yıllık kira garantisi veriyoruz. Ayrıca projede 2 bin 350 metrekare dükkan alanı mevcut. Coordinat Bornova içinde hizmet verecek ticari alanlardan edilen gelir sayesinde ise yatırımcılar aidat ödemeyecek. Projede konutların yanı sıra; 2 bin 150 metrekare sosyal yaşam alanı bulunuyor” ifadesini kullandı.

YATIRIMCI KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Geride bıraktığımız 2016 yılını da değerlendiren Onur Durmuş, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen 2016 yılının inşaat sektörü açısından verimli bir yıl olduğunu belirterek, yatırımcıların ekonominin dalgalanmalar yaşadığı bu dönemde, rotayı gayrimenkule, krizi ise fırsata çevirdiğini vurguladı.

“İnşaat sektöründe doğru zamanda, doğru yerde, doğru proje üreten markalar, dövizdeki artışla birlikte güvenli liman olarak gayrimenkule yönelen yatırımcının ilk tercihi oldu. Bu da bize bir kez daha, kriz dönemlerinde gayrimenkulün en doğru yatırım aracı olduğu gerçeğini gösterdi” diyen Durmuş, 2016 yılında yapımına başladıkları ve Bornova Ağaçlıyol'da yapımı devam eden Coordinat Bornova ile önemli bir büyüme grafiği yakaladıklarını söyledi.

Kredi faiz oranlarının da düşmesiyle birlikte satışlarda % 60 seviyesine ulaştıklarını kaydeden Durmuş sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Ülke içinde ve dışında yaşanan olumsuzluklara rağmen moralimizi bozmadık. İşimize odaklanıp nasıl daha iyi ve kaliteli konutlar yapabiliriz diye çalıştık. 2016, DRC Grup açısından önemli bir yıl oldu. Proje öncesinde hazırladığımız renderların aynısını inşa etmemiz bize duyulan güveni artırdı. Bankalar da projeyi bitireceğimiz konusunda bize güvenerek müşterilerimize uygun koşullarda kredi kullandırıyor. Şu anda tapuları da teslim etmeye başladık. Yatırımcılar ve beraberindeki insanlar da bize duydukları güvenle birlikte konutlara beklediğimizden fazla ilgi gösterdi. Satış hızımız çok iyi bir seviyede.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.