Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de öğrencilere kar tatili müjdesi

İzmir'de öğrencilere kar tatili müjdesi

İzmir'de etkili olan kar yağışının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden don ve buzlanma uyarısı geldi. Kent genelinde okullar yarın için 1 gün tatil edildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tatil haberini twitter adresinden duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 17:15

Son yılların en sert kış koşullarını yaşayan İzmir'de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışının ardından don ve buzlanma beklendiğini açıklaması üzerine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, okullarda eğitime 1 gün (Çarşamba) süre ile ara verilmesine karar verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tatil haberini twitter adresinden duyurdu. Yahşi attığı tweet'te şu ifadeler yer verdi:

'Kar yağışı dolayısıyla oluşan don ve buzlanma nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir.'

İzmir'de engelli ve hamile personele 'kar' izni

ÖĞRENCİLERDEN İLGİNÇ YORUMLAR 

İl Milli Eğitim Müdürü'nün attığı tweete öğrencilerin yaptığı yorumlar da ilginç oldu. Öğrencilerin yaptığı yorumlardan bazıları şöyle:

'Sonunda bizim de bir Vasip Şahin'imiz var', 'Sana baba diyebilir miyim', 'Yarın 3 sınavım vardı seni bize Allah gönderdi', 'İzmir'de de kar tatili olmadı demeyiz artık, çocukların duası tuttu.' 

Tatil kararı ile ilgili açıklama yapan Ömer Yahşi, "Meteoroloji'den alınan bilgilerle yarın don ve aşırı buzlanma beklenmesi nedeniyle Valimiz Erol Ayyıldız, eğitime bir gün süre ile ara verilmesine karar verdi. Ulaşım güvenliğinin tehlikeye düşeceğini değerlendiren Valimiz, yavrularımızın güvenliği için bu kararı aldı. Hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak" dedi.

VALİLİK DE İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

İzmir Valiliği de tatil kararını resmi web sitesinden duyurdu. Valilik açıklamasında, "Aşırı don ve buzlanmanın ve de kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak İzmir il genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak 2017 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel aynı tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

İl Milli Eğitim Müdürü'nün tatil tweetine yorum yağdı

İzmir'e kar yağışının ardından don ve buzlanma beklenmesi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi, öğrencilerde şaşkınlıkla birlikte memnuniyet yarattı. Hava sıcaklığının 7 derece olmasına rağmen okullar tatil olunca İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye tweet atan öğrenciler, "Ne desem boş, mutluluktan kar yiyorum şu an teşekkürler" dedi. 

İzmir'de beklenen don ve buzlanmanın ulaşımı tehlikeye düşüreceğini değerlendiren İzmir Valisi Erol Ayyıldız, eğitime bugün 1 gün süreyle ara verilmesine karar verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi kararı, "Kar yağışı dolayısıyla oluşan don ve buzlanma nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" tweeti ile duyurdu. Yahşi'nin tweeti 2 bin 218 kez paylaşıldı, 4 bin beğeni ve 708 yorum yapıldı. Tatil haberini alan öğrenciler yaşadıkları şaşkınlığı ve memnuniyeti Ömer Yahşi'nin attığı tweete yaptıkları yorumlarla ifade etti. 

Bazı yorumlarda Ömer Yahşi'ye Vali diye hitap edilmesi dikkat çekti. 

@itsmecagri_ kullanıcısı twitter'da fenomen olan bayrak asan amca fotoğrafına Ömer Yahşi'nin fotoğrafını ekleyerek, "Helal olsun koca yürekli adam as bayrakları bu fırsat kaçmaz" yorumunu yaptı. 

@mrsshunterr kullanıcısı ise, ellerle oluşturulmuş bir kalbin içine Ömer Yahşi'nin fotoğrafını koyarak, "Mutluluk denince akla hemen onun adı gelir" yorumunu yaptı. 

Diğer yorumlar ise şöyle:

"@mjbillieejean Hocam tuttuğunuz altın olsun. 

@Cnkbynkra Parti kur oy verelim

@princeofcyka Vali amca adamsın adam tanımıyorum ama olsun

@karensarsilmaz Bu mesajı 12 senedir bekliyordum çok teşekkürler vali bey amca 

@uqurtanriover Ne desem boş mutluluktan kar yiyorum şu an teşekkürler

@susiselimemur Ya sen ne tatlı ne tontiş bir valisin. Allah seni bizim başımızdan eksik etmesin. İzmir'in koca yürekli Valisi Ömer Yahşi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.