Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Öğretmenime dokunma' eylemi

İzmir'de 'Öğretmenime dokunma' eylemi

İzmir'de, Eğitim Sen öncülüğünde bir araya gelen öğrenci ve veliler 'proje okulu' uygulaması kapsamında öğretmenlerin yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi. Kentin başarılı eğitim kurumlarından Fen Lisesi'nde de öğrenciler eylem yaptı. CHP'li vekiller de destek verdi

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 11:16

Bornova Anadolu Lisesi önünde saat 08.00'de Eğitim Sen öncülüğünde toplanan yaklaşık 200 öğrenci ve veli Milli Eğitim Bakanlığı'nın Proje okulu uygulamasıyla öğretmelerin yerlerinin değiştirilmesini protesto etti. Gruba CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da destek verdi. 'Okuluma dokunma', sloganları atan grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Başkanı Orhan Yüce şunları söyledi:

"İktidarın öncelikle hedeflerinin başında eğitim kurumları gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır binalarından işleyişine, müfredatından öğretmenine kadar eğitimin her alanını siyasi anlayışına göre yeniden yapılandırılıyor. Şimdi de öğrencilerin yüksek puanlarla yerleştikleri ve başarı oranının yüksek olan bazı okulları 'proje okulu' adı altında yeniden yapılandırıyor. Proje okullarında dört ve sekiz yıl çalışan öğretmenler norm fazlası gösterilerek 20 Eylül 2016 Salı günü yazılı tebliğ edip iki gün içinde yani 22 Eylül 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar başka okulları tercih etmesi isteniyor. Veliler, öğretmenler, öğrenciler olarak sormamız gerekmiyor m? Bu neyin projesi. Bu kadar başarıyı elde etmiş öğretmenlerin neden sürüyorsun. Sınavda yüksek puan alarak bu okullara girmeyi hak eden çocuklarımız bilim insanı olmak istiyor. Mühendis olmak istiyor, doktor olmak istiyor. Uygulayacağınız proje ile çocuklarımıza ne yapmak istiyorsunu? Bu uygulama ile çocuklarımız bir karanlığın içine sürüklenmektedir.

'OKULLARI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Bornova Anadolu Lisesi mezunu olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel de, "Okullarımıza ne zaman bir saldırı olsa öğrencisiyle, velisiyle, mezunuyla hep direniş gösteriyoruz. Bugün burada okulumuza sahip çıkmak için bir araya geldik. Bu adı uygulama projesi olan ve okullarımıza zarar veren uygulamanın etkilediği okulları savunmaya hep birlikte devam edeceğiz" dedi.

Grup bir süre projeyi alkışlarla protesto ederek eyleme son verdi.

FEN LİSESİ'NDE DE EYLEM 

Öte yandan İzmir'in en başarılı eğitim kurumlarından olan ve 'proje okulu' ilan edilen İzmir Fen Lisesi'nin öğrencileri, uygulamaya konulan yönetmelikle, 8 yıldan fazla görev yapan öğretmenlerinin başka okullara tayin edilmesine tepki olarak oturma eylemi yaptı.

İzmir'de 'proje okul' ilan edilen üç eğitim kurumundan İzmir Fen Lisesi'nden 14, Bornova Anadolu Lisesi'nden 58 ve Cihat Kora Anadolu Lisesi'nden de 30 öğretmen, bulundukları okulda, 8 yıldan daha uzun süredir görev yaptıkları için, başka okullara tayin edilecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıdın ardından gündeme gelen tayinler, bu okullardaki veliler, öğrenciler ve öğretmenlerde huzursuzluk yarattı. Öğrenciler ve veliler, geçen haftadan beri yaptıkları açıklama ve eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Öğretmenlerinin tayin edilmesiyle okul kültürünün değişeceğini savunan, İzmir Fen Lisesi'nin yaklaşık 200 öğrencisi de bugün saat 09.00'da oturma eylemi yaptı. Okulun bahçesinde, binanın giriş kapısı önünde oturan, ellerinde, 'Öğretmenime dokunma' yazılı pankart bulunan öğrenciler, 'Öğretmenime dokunma', 'İzmir Fen bizimdir bizim kalacak' sloganları attı.

Çok yüksek puanla girilebilen okulu, binası için değil öğretmenleri için tercih ettiklerini belirten öğrencilerden biri, "Ülkemizde proje okulları etrafınca yapılan öğretmen atamalarına tepki olarak eylem yapmaya karar verdik. Bornova Anadolu Lisesi başlattı. Öncü onlardı biz de kardeşlerimize destek olmak istedik. Yıllardır birlikte okuduğumuz öğretmenlerimize destek olmak için eylem yapmaya karar verdik" dedi. Bir başka öğrenci de "Bu kadar insan yatılı okuyor. Burada eğitim alabilmek için biz bu okula öğretmenleri için geldik" diye konuştu. Bir diğer öğrenci de "İzmir Fen Lisesi'ni İzmir Fen Lisesi yapan öğrencileri kadar öğretmenleridir. Ailelerimizden uzak yerdeyiz. Bizden bu aile ortamını almaya çalışıyorlar" dedi.

Öğrenciler 1 saat süren eylemin ardından sınıflarına girdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.