Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de orman yangını: Saatlerdir devam ediyor

İzmir’de orman yangını: Saatlerdir devam ediyor

İzmir’in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili oluyor Bayındır'da yangın söndürülemiyor

  • Ege Postası
  • 25.07.2017 - 22:21

Saat 16.00 sıralarında İzmir'in Bayındır ilçesinde orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 35 arazöz, 15 su tankı, 8 dozer ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden gelen su tankları ile müdahale ediliyor.

Helikopterlerin çalışmalarına havanın kararması nedeniyle sabaha kadar ara verildi.

SESLİ'DEN AÇIKLAMA

Ovacık, Kızılkeçili ve Lütuflar mahallelerinde çıkan ve hala devam eden yangına 8 dozer, 15 su tankeri ve 35 arazöz ile müdahaleler sürerken, gün batımıyla beraber havadan müdahale sona erdi. Çevre ilçelerden takviye ekiplerin de geldiği söndürme çalışmalarında, Manisa'dan gelen 1 dozerin devrildiği, ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli orman yangınında 200-300 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği söyledi. Bir işçinin kayıp olduğuna dair iddiaların şu anda doğrulatılamadığını belirten Başkan sesli, "Bir bilgi kirliliği var" dedi.

İzmir'in üç ilçesinde orman yangını

İKİ ORMAN ARACI YANDI, BİR İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ

İHA'da yer alan habere göre yangına müdahale eden iki orman aracının yandığı ve bir is makinesinin devrildiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.