Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de PKK/KCK’ya darbe

İzmir'de PKK/KCK’ya darbe

İzmir’de, PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına kırsalda faaliyet gösterdikten sonra şehir merkezlerinde yaşayan ve terör propagandası yaptıkları belirlenen 14 kişi yakalandı. Öte yandan turizm merkezlerinde eylem yapacağı duyumu üzerine düzenlenen operasyonda 14 kişi yakalandı. Terörle Mücadele ekiplerinden çifte operasyon: 28 gözaltı

  • Ege Postası
  • 13.06.2017 - 11:05

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, terör örgütü PKK/KCK’ya düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen belgeler neticesinde bu sabah kent merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan araştırmada terör örgütü adına kırsalda faaliyet gösteren ve örgütten ayrıldıktan sonra şehir merkezlerinde sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen 18 kişinin adresine baskın gerçekleştirdi. Adreslerde 14 örgüt üyesi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda örgüte ait yasaklanmış yayın ve örgütsel döküman ele geçirildi. Operasyon kapsamında 4 kişinin aranmasına devam edildiği öğrenilirken, zanlılar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. (DHA)

11 DKP/BÖG şüphelisi adliyeye sevk edildi

İZMİR'DE TURİZM SEZONU ÖNCESİ BÜYÜK OPERASYON

İzmir'de, PKK/KCK bölücü terör örgütünün, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sahil kesimlerinde ve turizm merkezlerinde sansasyonel eylem yapacağı duyumu üzerine düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti'nin İstihbarat, Terör ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK bölücü terör örgütünün turizm bölgelerinde eylem hazırlığında olduğu duyumu üzerine harekete geçti. Özellikle sahil bölgelerinde ve turizm merkezlerinin yakınında bulunan inşaat şantiyelerine bu sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında şantiyelerde çalışan 2 bin 343 kişi sorgulanırken, terör ve farklı suçlardan aranan 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyetten yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde tatillerini geçirmeleri için çalışmaların süreceği ifade edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.