Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de referandum protestosuna 19 gözaltı

İzmir'de referandum protestosuna 19 gözaltı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, referandum sonuçlarını protesto eden gruba polis müdahale etti ve 19 kişi gözaltına alındı.Konak'ta da referandum kutlamaları sırasında devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddiasıyla aranan altı kişi yakalanıp gözaltına alındı. İlçede gerilim bitmiyor

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 08:50

Dün akşam saatlerinde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Küçükpark'ta toplanan bir grup, slogan atarak anayasa değişikliği referandumu sonuçlarını protesto etmeye başladı. Polis gösterinin izinsiz olduğu belirterek dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıya rağmen protestocu grup slogan atmayı sürdürdü.

Referandum protestosuna TOMA'lı müdahale

Çevik kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Müdahale üzerine sokak aralarına kaçışan protestoculardan 19'u gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Aynı yerde pazar gecesi, yine referandum sonuçlarını protesto etmek için yapılan gösteriye de polis müdahale etmiş, 4 kişiyi gözaltına almıştı.

DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARETE GÖZALTI 

Öte yandan İzmir''in Konak İlçesi'nde, referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından sevinç gösterilerinde bulunmak üzere araçlarıyla tura çıkan bir grup AK Partli'nin önünü kesip, devlet büyüklerine hakaret ettiği öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı. 

Alsancak Semti 1'inci Kordon'da referandumda 'Evet' çıkasını kutlayan ve araçlarıyla şehir turu atıp sevinç gösterisinde bulunan bir grup AK Partili'nin önünü, iddiaya göre başka bir grup kesti. Devlet büyüklerine ile gruptakilere hakaret ettiği öne sürülen gruptakiler, daha sonra uzaklaştı. Şikayet üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarından bu kişilerin kimliklerini belirleyen polis, dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı. Daha sonra devam eden operasyonda iki kişi daha yakalandı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.