Dolar 32,4400
%-0.14
Euro 34,7496
%-0.64
Altın 2.439,490
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de referandum startı Bayraklı'da verildi

İzmir'de referandum startı Bayraklı'da verildi

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde CHP tarafından başlatılan “Hayır” temalı kampanyanın İzmir’deki startı Bayraklı’da verildi. İzmir'de referandum startı verildi

  • Ege Postası
  • 11.02.2017 - 20:17

EGEPOSTASI - Programa ev sahibi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in yanı sıra, CHP İl Yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İlçe Eski Başkanı Levent Ölçer, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP İzmir Eski Milletvekili Muharrem Toprak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve çeşitli derneklerin temsilcileri ve Bayraklı halkı katılım gösterdi.

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte salonu dolduran binlerce İzmirli “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Susma haykır, başkanlığa hayır”, “Gençlik burada, dimdik ayakta” sloganları eşliğinde ve ellerinde Türk bayraklarıyla, “Hayır” yazılı dövizlerle programı takip etti. Salondaki binlerce İzmirlinin İzmir Marşı eşliğinde start alan programda 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunu ele alındı, önemli mesajlar verildi.

KARABAĞ: ÇAKMA CUMHURİYETÇİLERE DİKKAT

Programda söz alan ve salonu dolduran kalabalığın “Halkçı Başkan” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hayır kampanyasının Bayraklı’dan başlaması çok önemli. Ülkemizin yaşadığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Kurulduğu günden bu yana şehitler veren bu topraklar bugünlerde daha çok sıkıntı yaşıyor. Atatürk parçalanmış topraklardan bir ulus devleti yarattı. Bu devleti bizlere emanet etti. Çanakkale’de verdiğimiz şehitler ne için şehit olduysa, Kurutuluş Savaşı’nda ne için şehitler verdiysek bugün de aynı sebepten ötürü şehitler veriyoruz. Emperyalist devletler bizi parçalamak istiyorlar. Bu dönemi atlatmanın yolu Atatürk Türkiye’sine geri dönmek. Bundan sonra daha çok askerlik yapma dönemi başlıyor. Türkiye yıllardır sağ iktidarlarca yönetiliyor. Sol muhalefet olarak çektiğimiz sıkıntıları söylüyoruz. Çakma Atatürkçüleri iyi izleyin. Çakma Cumhuriyetçiler iyi izlenmelidir. Bunlar toplumun belli noktalarında atanmış ve seçilmiş kişiler olarak gelebilir. Bu çakmalarla muhalefeti toplamak kolay değil. Gerçek solculara büyük görev düşüyor” dedi.  

SONUNA KADAR HAYIR DİYORUM!

Sözlerinin devamında Mustafa Kemal Atatürk, Deniz Gezmiş ve Gezi Parkı’ndaki gençleri örnek gösteren Başkan Karabağ, “Onlar mücadele ederken korkmuş mu'” diye sordu ve şöyle konuştu: “Korkak muhalefet yapılmaz. Ben belediye başkanı oldum, milletvekili oldum… Ama sen korkuyorsan, bir koltuk işgal ediyorsan sana yazıklar olsun… Biz buraya belediye başkanı olarak gelmedik. Bugün varsak yarın yokuz. Sen eğer oraya kazık çakmadıysan, o koltuktan nemalanmıyorsan, orada çalıp çırpmıyorsan, devam edersin. Ben çekinmeden hayır dedim. Ben başkanlığa sonuna kadar karşıyım ve hayır diyorum. Hedef Atatürk Cumhuriyeti. Atatürk’e düşmanlar benim de düşmanımıdır. Bu cumhurbaşkanı da olur, isterse başbakan da olur… Sen korkaksan, inançsızsan niye o koltuğu işgal ediyorsu? Ayıptır, yazıktır… Ben de sokağa çıkacağım, sonuna kadar sizlerle birlikte mücadele edeceğim. Sonuna kadar hayır…”

“SİZE TERÖRİST DİYENLERİ UNUTMAYIN”

Bayraklılara seslenen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, konuşmasına başlarken, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale şehitlerini kahramanlarını andı. CHP’li Özkan “Söz konusu vatansa gerisi teferruat. Evet bugün söz konusu vatan… Biz elbette tek devlet istiyoruz. Yani, ulus devleti, üniter devlet. Kocaman bir orman istiyoruz, kocaman ağaçlardan… Bizim istemediğimiz bir tek adam… Biz diktatörlük istemiyoruz. Biz bir kişinin herkese hakim olmasını istemiyoruz. Bu ülkenin insanları kula kulluk etmeyecek. Bu yolu onlara Mustafa Kemal Atatürk açtı ve ondan asla vazgeçmeyecek. Evet oyu verecekler de bu ülkenin çocukları, bizim karşımızda hiç kimse öteki değil. Biz hayır diyenlerle kucaklaşıp iki ayı büyük bir mücadele ile geçireceğiz. Hayır diyenlere terörist diyorlar, alçaksınız diyorlar. Bunların hepsini kendi halkına diyor. Bunları asla unutmayın. Bunları sandıkta mutlaka hatırlayın” şeklinde konuştu.  

ÖZKAN: ERDOĞAN BU DÜNYAYA KAZIK MI ÇAKACAK'

CHP İzmir Milletvekili Özkan, “Bu ulusu evet veya hayır diye bölmelerine aşk ile karşı duracağız. Bölünmeyeceğiz, birbirimize daha sıkı sarılacağız. Bu ülkenin geleceği çok güzel. Biz daha çok barış isteyeceğiz. Dünyada aşkın yenildiği görülmüş bir şey değildir. Biz kazanacağız. Biz sorunları çözmek yerine, Suriye şehitlerine üzülmek yerine bugünkü iktidarın sorunu ile, anayasa değişikliğiyle, evet mi hayır mı konusunda bölünüyoruz. İmamlar camilerde propaganda yapıyor. Ekonomik olarak çok büyük bir felaket ile karşı karşıyayız. Biz batmış bir ekonominin düze çıkması için evet diyeceğiz. İstikrar diyorlar… Neyin istikrar? Güvenlik diyoruz, sokaklarda bombalar patlıyor… OHAL ilan ettin ama çocuklarımız hala sokaklarda ölüyor. Recep Tayyip Erdoğan bu dünyaya kazık mı çakaca? O da ölüp gidecek, sonrasında ne olacak'” dedi.

CHP’NİN OLDUĞU YERDE DEMOKRASİ VAR

Ev sahibi CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper ise, ilçe olarak referandumda oylarının hayır olacağının altını çizdi ve “Birlik ve beraberlik içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün eserine sahip çıkacağız. Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmazsak bu salonları dolduramayız, özgürce konuşamayız. CHP’nin olduğu yerde demokrasi, insan hakları, emek dostluğu var. Ülkemizin geleceği için hep beraber hayır diyoruz. Önümüze uzun bir süreç var. Ülkemiz tek parti sisteminden tek adam sistemine geçiyor. Herkes oturduğu mahallede, sokakta birer ilçe başkanı gibi çalışacak. Bu sorun ülkemizin sorunu” dedi ve “Herkes egosunu bir kenara bırakmak zorunda. Bu seçim son seçim olabilir. Kasımpaşa reisi Türkiye’yi yönetemez. Diktatörlüğe karşı hayır demek zorundayız” sözleriyle parti içinde birlik çağrısı yaptı. Alper ayrıca, valiler, kaymakamlar, müdürler gibi kamu görevlilerinin seçim sürecinde propaganda yaparak taraf olacağını dile getirdi ve vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.