Dolar 32,4783
%0.21
Euro 34,5416
%0.14
Altın 2.475,330
%-0.32
Bist-100 9.535,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sosyal medya operasyonu: 16 gözaltı

İzmir'de sosyal medya operasyonu: 16 gözaltı

İzmir'de sabaha karşı düzenlenen polis operasyonuyla aralarında sendikacıların da olduğu toplam 16 isim sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Gelişmelerin ardından basın açıklaması yapan DİSK Genel-İş Sendikası operasyona sert tepki gösterdi. İzmir'de sosyal medya operasyonu: 16 gözaltı

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 16:51

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir sabah saatlerinde operasyonla uyandı. Aralarında sendikacı, gazeteci, sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda isim sosyal medya paylaşımları nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen isimlerin sorgusu devam ederken, sosyal medya mağduru 16 kişiye gün boyunca adeta destek yağdı.

DİSK'e bağlı Genel İş 5 No'lu Şube İzmir Yöneticisi Ayhan Turhal'ın da aralarında yer aldığı ve içlerinde dernek, sivil toplum örgütü, sendika gibi kurumların temsilcilerini temsil eden avukatları gelişmeleri yakından takip ediyor. 16 kişinin serbest bırakılması için emniyet birimlerine yönelik girişimler ise sürüyor. Alınan bilgiye göre, sorgusu süren isimlerin OHAL kapsamında 7 güne kadar gözaltında kalabileceği öğrenildi.

SENDİKADAN OPERASYONA SERT TEPKİ

Yaşananların ardından yazılı basın açıklaması yapan DİSK Genel-iş Sendikası İzmir 5 No'lu Şubesi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın önceki günlerde dile getirdiği "Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok" açıklamasını hatırlatarak gelişmeleri şu ifadelerle değerlendirdi: "Sendikamız Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural bu sabah saatlerinde sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. 

Son günlerde yalnızca düşüncelerini dile getirdiği için emek, hak ve adalet savunucularına karşı artarak devam eden baskı ve gözaltılar demokratik bir ülke gerçeği ile örtüşmemektedir. Siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyenleri sindirmek ve cezalandırmak için OHAL’i tüm toplum kesimlerine yönelik kalıcı bir baskı aracı olarak kullandığı izlenimi bizleri derin endişeye sevk etmektedir.

Anayasamızın 26. Maddesinde,“Herkes, düşünce ve kanaatlerini sözlü, yazılı, resimli  veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir. Bu hürriyet, resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir alma ya da verme serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayınların izin sistemine bağlanmasına engel değildir” denmesine rağmen ve geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın “Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok” açıklaması henüz yeni yapılmışken karşılaşılan bu gözaltı ve tutuklama manzaraları bırakınız iddia edildiği gibi bir “ileri demokrasi”yi yaşamayı bu ve benzeri uygulamalar olsa olsa demokrasiden ne denli uzaklaşıldığının göstergeleri olacaktır.

Emek ve demokrasi mücadelesinin ulusal ve uluslararası kurumlarından birisi olan DİSK/Genel-İş’in yöneticilerinden İzmir 5 Nolu Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural’ın tüm İzmir halkı tarafından tanınan birisi olmasına rağmen sabah saatlerinde evinden bir suçlu gibi gözaltına alınması kabul edilebilir değildir.

Ülkemizin evrensel insan hakları bakımından itibarını zedeleyen ve insanlarımızı demokrasiye dair umutsuzluğa sevk eden bu uygulamalardan derhal vazgeçilmeli ve Sendikamız İzmir Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural derhal serbest bırakılmalıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.