Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'tarihi' maraton: Antik çağın kalbinde koştular

İzmir'de 'tarihi' maraton: Antik çağın kalbinde koştular

1.Selçuk Efes Ultra Maratonu yapıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü’nde gerçekleşen organizasyona katılan sporcular start vermeden önce şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. İzmir'de 'tarihi' maraton

  • Ege Postası
  • 19.03.2017 - 09:23

Uluslararası katılımla gerçekleşen 1.Selçuk Efes Ultra Maratonu’na katılan sporcular birbirinden farklı yaş kategorilerinde; 10 km, 20 km ve 55 km olmak üzere üç farklı etapta koştular. Maraton boyunca sporcular Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı, Pamucak Sahili, Arvalya, Meryem Ana, Çamlık, Şirince, Selçuk Kalesi ve Yedi Uyuyanlar gibi dünyaya mal olmuş tarihi ve kültürel destinasyonlar içerisinden geçerek İstasyon Meydanı’nda yer alan finish noktasına ulaştılar. Maratona katılan ve takım elbise ile koşan iki katılımcı ile engelli sporcu dikkat çekti.

Tarihin kalbinde koştular

Tarihin kalbinde gerçekleşen bir spor organizasyonunun, tarihin akışını değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü’ne denk gelmesinin hem tarih bilinci, hem de spor adına önemli bir farkındalık sağladığını belirten Başkan Bakıcı; “ Bugün çok önemli bir gün. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz’in 102. Yıldönümü. Bugün Selçuk Efes Ultra Maratonu’nun birincisini düzenledik. Çok güzel bir müsabaka oldu. Üç kategoride gerçekleşen bu maratona kadınların ağırlıklı olarak katılmasını organizasyonun en güzel detaylarından biri olarak görüyorum. Organizasyon içerisinde 10, 20, 55 km’lik üç parkur vardı. Dereceye giren sporcularımıza ödülleri verildi ama ben kentimize gelen bütün sporcuları kutluyorum” dedi.

Efes ayrı bir anlam kattı

 “Antik çağın kalbinde koşmaya hazır mısın” sloganıyla 5 ülke ve 26 farklı ilden 600 yetişkin sporcuyu buluşturan maratonun düzenlendiği destinasyon sebebiyle farklı bir anlam kazandığını belirten Başkan Bakıcı; “ Burada, Selçuk’ta koşmak çok farklı bir duygudur diye düşünüyorum. Çünkü Efes gibi dünya tarihi için önemli olan bir coğrafyada bir maraton koşmanın hazzı çok büyüktür. Selçuk ve Efes’te tarih boyunca kültür, sanat ve sporla ilgili birçok müsabaka ve etkinlik düzenlendi. Bize düşen görev de kentimizin tarihten gelen misyonu spor, kültür ve sanatla ileriye taşımaktır. Bugün de bu bağlamda 1. Selçuk Efes Ultra Maratonu’nu gerçekleştirdik. Bu şekilde kültür, sanat ve sporla ilgili etkinliklerimiz arttırarak Selçuk’umuzun, Efes’imizin en uygun noktada olmasını sağlayacağız” dedi.

Selçuk’un iki yıl önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olmasının kent içerisinde düzenlenen etkinliğe ayrı bir anlam kattığını da sözlerine ekleyen Başkan Bakıcı “ Böylesine önemli bir noktada bu gibi müsabakaların anlamı farklı oluyor. Dolayısıyla buraya katılan sporcuların da bu bilinçle katıldıklarının farkındayız. Ben bir kez daha 1.Selçuk Efes Ultra Maratonu’nu birlikte düzenlediğimiz Unlimited Academy’ye ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Selçuk’un adı her zaman böyle etkinliklerle anılacaktır” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.