Dolar 32,5032
%0.17
Euro 34,7743
%0.15
Altın 2.491,540
%1.19
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de tek olan proje açıldı

İzmir’de tek olan proje açıldı

Menderes Belediyesi tarafından AB Hibe Destek Programından İzmir’de destek almaya hak kazanan tek projenin açılışı yapıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da açılışa katılarak kadınlarla bir araya geldi. İlk alışveriş Başkan Soylu’dan

  • Ege Postası
  • 10.03.2017 - 09:10

Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün, Avrupa Birliği Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programından yararlanmaya hak kazandığı “Menderes Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” projesinin açılışı gerçekleşti. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun ev sahipliği yaptığı açılışa, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Sadece Menderes’te

200 bin avro bütçeli proje, Türkiye genelinde bin 500 başvuru arasında seçilen 37 başarılı projeden birisi. İzmir’de tek olma özelliği taşıyan proje kapsamında 353 kadına meslek öğrenerek iş kapısı açılıyor.

Farklı mesleklerde eğitim

Mesleğim Elimde temalı projede, başvuru sırasında yapılan mülakat ve kursiyerlerin yönelimine göre, cam füzyon eğitimi, gümüş işleme eğitimi, servis eğitimi, İngilizce eğitimi, temel bilgisayar eğitimi, KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik, iletişim eğitimi ile işletmecilik ve iş geliştirme seminerleri veriliyor.

Ücretsiz kurslar, maddi destek

Hafta içi her gün, yarım gün boyunca süren ve ücretsiz olan eğitimlere katılan kadınlara katıldıkları eğitime göre değişen miktarda cep haçlığı da Menderes Belediyesi tarafından veriliyor.

Kadınlar her alanda aktif olacak

Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemizde kadınlara verdiğimiz sözü tutuyoruz. Kadınlarımızın siyasette, iş dünyasında, her alanda aktif olması için elimizden geleni yapacağız demiştik ve bu projeler ile sözümüzü yerine getiriyoruz. Projemiz ile kadınlarımız meslek öğreniyor, öğrendikleri meslek ile kendilerine de iş kapıları aralanıyor. Menderes’te bu projemiz ile yine bir ilki de gerçekleştirmiştik olduk. İlçemize AB’den ilk kez hibe desteğini bu projemiz ile almış olduk. Farklı alanlarda meslek eğitimi alan kadınlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerken, Allah bereketli kazançlar nasip etsin” dedi.

Vekilden teşekkür

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise, “ Menderesli kadınlarımızın Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında başarıya ulaştığı ''Mesleğim Elimde'' temalı projesinin açılışında bulunmaktan dolayı mutluyum. Kadınlarımızın bu başarıya ulaşmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Bülent Soylu’ya ve ekibine teşekkür ederiz. Onun yaptığı projeler ile Menderes çağ atladı. Eğitimlerden faydalanan ve başarıyla meslek sahibi olan kadınlarımızı da kutluyorum” ifadelerini kullandı. Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki de Menderesli kadınlara istihdam yaratan her projenin önemli olduğunu belirtti.

Sertifikalarını aldılar

Konuşmaların ardından projeden faydalanan ve eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları da Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından verildi. Sertifikaların verilmesinin ardından kurdele kesimiyle Menderes Hayat Boyu Öğrenme Merkezi projesinin resmi açılışı yapıldı.

İlk alışveriş Başkan Soylu’dan

Açılış töreni sonrası merkezi dolaşan protokol üyeleri, eğitim alan kadınlar tarafından kurulan sergiyi de dolaştı. Serginin ardından Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu kadınların yaptığı el işi ürünlerden satın alarak, protokol üyelerine hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.