Dolar 32,5644
%0.16
Euro 34,8843
%0.64
Altın 2.435,640
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de terör operasyonu: 12 gözaltı

İzmir'de terör operasyonu: 12 gözaltı

İzmir merkezli 4 ilde, terör örgütü DKP/BÖG'ye (Devrimci Kominarlar Partisi / Birleşik Özgürlük Güçleri) yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olan örgüte operasyon

  • Ege Postası
  • 01.06.2017 - 11:59

Gözaltına alınanların kentte bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu, ayrıca Suriye'de çatışmalara katılan örgüt için eleman temin ettikleri öğrenildi. Zanlıların, Suriye'de öldürülen Ulaş Bayraktaroğlu ile 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'le de aynı örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü DKP/BÖG'ye yönelik soruşturmasında İzmir Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Muğla, Mersin ve Ankara illerinde operasyon yapıldı. 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin kentte bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu ayrıca Suriye'de çatışmalara katılan örgüt için eleman temin ettikleri öğrenildi. Zanlıların, Suriye'de öldürülen Ulaş Bayraktaroğlu ile 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'le de aynı örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Bu arada terör örgütüyle ortak hareket ettiği ileri sürülen Devrimci Parti'nin Alsancak semtindeki binasındaki aramalarda ise örgüte kazandırılan ve Suriye'de çatışmalarda bulunan kişiler hakkında bilgilerinde olduğu dökümanlar ele geçirildi. Gözaltındaki kişiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.