Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Türkiye'ye örnek eylem: Engelliler için Anıtkabir'e

İzmir'de Türkiye'ye örnek eylem: Engelliler için Anıtkabir'e

İzmir'de engelliler için farkındalık yaratmayı amaçlayan emekli astsubay ve Buca Dağcılık Kulübü üyesi Olcay Yersel örnek bir eylemin altına imza attı. İzmir'de Türkiye'ye örnek eylem

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 13:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Engelli hakları ve engelli bireylerin toplumdaki sesini duyurmayı amaçlayan 32 yıllık dağcı Olcay Yersel İzmir Konak'tan Türkiye'ye örnek olacak bir eyleme start verdi. 18 gün boyunca Ankara'ya yürüyecek olan Yersel, engellilerin sesini duyurmak amacıyla 23 Nisan'da başkentte Anıtkabir'e çıkacak.

ENGELLİLER İÇİN 660 KİLOMETRE GİDECEK, ATA'NIN HUZURUNA ÇIKACAK

32 yıldır zirveleri aşındıran Buca Dağcılık Kulübü Üyesi emekli astsubay Olcay Yersel yurt çapında ses getirecek bir eylemin altına imza atmaya hazırlanıyor. Toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan Yersel, bu sefer engelliler için 18 gün boyunca Ankara'ya yürüyecek ve Ata'nın huzuruna çıkacak. Toplam 660 kilometrelik yürüyüşü öncesinde Konak'ta bulunan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesini ziyaret eden ve dernek üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Yersel, "İzmir'in dağlarından Anıtkabir'e" adlı yürüyüşüne öğlen saatlerinde resmen start verdi. Aynı zamanda eski futbol hakemlerinden olan Olcay Yersel, kendisine destek olan dernek üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vedalaşarak yaklaşık üç hafta sürecek yolculuğuna İzmir'in merkezi Konak'tan başladı.

18 GÜN BOYUNCA YOLLARI AŞINDIRACAK

Daha önce benzer yürüyüşlerin altına imza attığını kaydeden Olcay Yersel, bu sefer amacının engelliler için farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, "Yaklaşık 18 gün sürecek yolculuktan sonra 23 Nisan'da Ankara'da Anıtkabir'e varmayı hedefliyorum. Hedefim günde 30 ile 60 kilometre arasında yürüyerek ve geceleri yolda konaklama yaparak yürüyüşümü Ankara'da noktalamak. Daha önceden Fethiye-Antalya arasında ve Sinop-Kastamonu arasında da yürümüştüm. 32 yıldır dağcılık yapıyorum. Bu seferki amacım bu toplumda engellilerin yaşadığını ve onlara değer verildiğini yurt çapında anlatmak. Aslında engelliler ile aramızda hiçbir fark yok. Tek niyetim bunu dile getirmek. Herhangi bir siyasi parti ya da politik oluşuma üye değilim. Engelliler ile birlikte bu toplumda yaşayan bir birey olarak onların hayatını kolaylaştırmak ve yardımcı olabilmek herkes gibi benim de görevim. Umarız sesimizi herkes duyar ve sağduyumuz toplumun tüm kesimlerine de örnek olur" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.