Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Van ve Bitlis'e 'hayır' çıkarması!

İzmir'de Van ve Bitlis'e 'hayır' çıkarması!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve çektiği 'hayır' videosuyla büyük ses getiren CHP'li kurultay delegesi Banu Özdemir, Van ve Bitlis'te parti genel merkezinin görevlendirmesi kapsamında 16 Nisan çalışması yaptı. İkili izlenimlerini Ege Postası aracılığıyla aktardı.  CHP İzmir milletvekili Yiğit ile kurultay delegesi Özdemir'den

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 12:18

EGE POSTASI - CHP'de partinin zayıf olduğu kentlerde topyekün 'hayır' çalışması devam ediyor. Genel Merkezin görevlendirmesi kapsamında CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve CHP İzmir kurultay delegesi, il eski başkan yardımcısı Banu Özdemir, Van ve Bitlis'te çalışma yaptı.

CHP'nin il ve ilçe örgütleriyle birlikte gerçekleşen alan çalışmasında esnaf ziyaretleri ve STK buluşmaları yapıldı, ev ziyaretleri gerçekleşti. İkili anayasa değişikliği teklifine neden 'hayır' denmesi gerektiğini sokaktaki vatandaşa anlattı. 

YİĞİT: GİDERKEN TEREDDÜTLÜYDÜM

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Ege Postası'na Van ve Bitlis mesaisi için şu değerlendirmeyi yaptı;

"Van'a giderken biraz tereddütlüydüm. Ancak Van'da Bitlis ve Tatvan'da gördüğüm manzara ve edindiğim izlenim beni rahatlattı. Bölgenin genel yapısı gereği insanlar her ne kadar rahat konuşmasalar da genel olarak tercihleri 'hayır' olacağı yönünde. Van'da atanmış olan kayyum tarafından belediyede çalışanların tamamı işten çıkarılmış. Bu nedenle bir kızgınlık var. Tatvan'da bir esnaf daha ben içeri girmeden "Yıllarca AKP'ye oy verdiğini ama artık güvenmediğini söyleyerek kesinlikle hayır diyor. Bana göre Van'da en az yüzde 60 hayır çıkar. Bitlis'te evet tercihi daha ağır bassa da daha önce iktidara oy verip bu referandum da açıkça hayır vereceğini söyleyenler var."

ÖZDEMİR:DUYGULANDIĞIM ZİYARETLER OLDU

Anayasa değişikliği teklifine yönelik sosyal medyada yayınladığı farklı hayır videosuyla büyük ses getiren Özdemir ise, Van ve Bitlis'te gerçekleştirdiği alan çalışmasındaki izlenimlerini şöyle aktardı;

"Türkiye'nin bir ucu Van 'da doğup, ailesi Van ve Bitlis Ahlat'lı olan ,Türkiye'nin diğer ucu İzmir 'de büyümüş Türkiye'nin kültürel mozaiğini yaşamış şanslı bir çocuktum ben...Büyük dedesi Bitlis Ahlat 'in Belediye Baskanlığı, babası Van gençlik kolu başkanlığı yapmış köklü bir ailenin ferdi olarak bölgedeki çalışmaya büyük bir heyecanla katıldım. Milletvekillerimiz ve PM üyelerimiz ile birlikte Van ve Bitlis'te çok  hayırlı ziyaretler gerçeklestirdik. Van merkezde tüm esnafı ziyaret edip sorunları dinledik. Bölgede aktif çalışan STK lar ile bir araya geldik. Bölge halkı politizeydi. 5. parti olarak artık adlandırılan Kayyum akabinde yüzlerce kişi belediyelerde açığa alınmış. 

Sadece 733 Eğitim Sen üyesi ve 9 Eğitim İş üyesi öğretmen açığa alınmış ve 48'i ihraç edilmiş. Bir eğitimci kızı olarak çok duygulandığım ziyaretlerimiz oldu. Açığa alınan öğretmenler hayatlarını devam ettirebilmek adına ortaklaşa bir kafe açmışlar. Müthiş bir dayanışma örneği. Bizlerde her bir heyet üyesi ayrı masalarda sohbet ettik kendileriyle. Merkez ve köy okullarından gelen 4200 çocuğun okul eğitimini desteklemek için faaliyet gösteren TEGV. Hocaları ve çalışanları gönüllü. Gözleri umutla ve inançla bakan yüzlerce çocuk...Sırf onlar için ülkenin dört bir yanına 24 saat değer diye düşünüyorum.  

KHK mağdurları ve atanan kayyumlar Van 'da toplumsal refleksi ciddi  yükseltmiş. Bunun sandığa ciddi oranda yansıyacağını düşünüyorum. Keza toplumun tüm bileşenlerinden Van il başkanimizin aktif çalışmalarını ve bu süreçlerde desteklerinden ötürü memnuniyetleri duyduk. Bu nedenle 65 ve üstü bir hayır oyu mümkün gözüküyor. 

Bitlis 'te ise vekillerimiz ve PM üyelerimizle ilçelere dağıldık. Ben Ahlat ,Adilcevaz ve Tatvan  ilçelerine gittim. Ahlat benim için çok özel bir hassasiyet taşıyor. Babamin dedesi merhum Yusuf Ziya Özdemir Cumhuriyet dönemi Harf Devriminde aktif rol olan muallimlerden. İşgal zamani Diyarbakır 'da tüm kardeşlerini kaybettikten sonra Ahlat 'à geliyor. 1946 -1956 yılları arasında 2 dönem partimizin Ahlat Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Dedem ve ailemizin bir kısmi hala oradalar. 

İktidarın bireyler ve kurumlar üzerindeki baskı politikası Bitlis'te daha makro düzeyde. Nitekim Kaymakam tarafından tehdit edilen Adilcevaz'daki muhtar geçtiğimiz günlerde basına yansıdı. Her ne kadar devlet olanakları ile seçmen iradesi üzerinde yoğun bir tahakküm kurulmaya çalışılsa da ,Bitlis'te de  beklenilenden yüksek bir hayır çıkmasını bekliyorum. Fırıncı Hüseyin Bey 'den,Sütçü Ali Bey'e ,Garson Ahmet 'e kadar herkesin hayır demek için buluştuğu ortak paydalar var. Bu paydada her birimize düşen görevler var. Biz Türkiye'nin en aydın ve demokrat olan hayırlı kentiyiz İzmir olarak. Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerine daha fazla destek olacağımız umudunu taşıyorum. 

Toplumsal uzlaşıdan yoksun bir şekilde dayatılan bu anayasa paketi , özgürlüklerimizi ve demokratik haklarımızı bir kişi iradesinde elimizden alan bir paket. Ancak ,16 Nisan günü  tıpkı Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi ,İzmir 'den Van 'a kadar,milletimizin bağımsızlığını yine milletimizin azim ve kararı kurtaracak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.