Dolar 32,5555
%0.05
Euro 34,9404
%0.32
Altın 2.425,520
%0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yarın yarım gün hayat duracak

İzmir'de yarın yarım gün hayat duracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmalar, yarın (Perşembe), 10 bin işçinin, yarım gün iş bırakmasıyla protesto edilecek. İzmirliler dikkat! Büyükşehir'in 10 bin işçisi iş bırakıyor

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 14:05

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir süredir devam eden işten çıkarmaları tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, “Uyarı” amacıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Sendikanın, 1, 2, 3 nolu şubelerine üye, çeşitli birimlerde çalışan 10 bin işçi, Perşembe sabah iş bırakacak. Otobüslerin sabah 06.00-08.00 arasında çalışmayacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinde çalışan bazı işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödenerek iş akitlerine son verilmesinin ardından DİSK'e bağlı Genel-İş eylem kararı aldı. İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ ve İZFAŞ şirketlerinde haksız yere işten çıkarılmaların olduğunu kaydeden sendikaya üye işçiler, İZDENİZ'in eylemi nedeniyle ulaşımda çile yaşayan İzmir'de, yarım gün iş bırakacak. Otobüsler, 06.00-08.00 arasında 2 saat süreyle çalışmayacak. Büyükşehir'de diğer birimlerin eylemi ise öğlene kadar devam edecek. Eylemin uyarı niteliğinde olduğu, işten çıkarmalarla ilgili yaşanan sorunlar çözülmediği taktirde, tam ve yarım günlük iş bırakma eylemleriyle otobüslerin kontak kapatacağı açıklandı. 

DİSK adına basın açıklaması yapan İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet yürüyüşü'nü hatırlatarak, "Adalet arayışını en yüksek perdeden ana muhalefet partisi genel başkanı uzun bir yürüyüşten sonra İstanbul Maltepe'de 'hak hukuk adalet herkese lazım' diyerek sonlandırmış ve tüm adaletsizliklere milyonlar destek vermiştir. Tam da bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 13 şirkette daha iyi koşullarda yaşamak ve geleceğe güvenle bakmak isteyen işçiler çeşitli davalar açmış, hak arayışına girmiştir. İşçilerin en demokratik bu hakları işten çıkarılmalarıyla sonuçlanmıştır. Bunlara sebep olarak da performans düşüklüğü, verimsizlik ve çok rapor alma olarak gösterilmiştir. Sağlık insanların en temel hakkıdır. İşe girerken, işçiler sağlık raporu alarak işe başlıyorlar. Uzun yıllar çalışmanın getirdiği şartlardan dolayı sağlık sorunları yaşayan işçilere 'İşe yaramıyorsun' diyerek işten çıkarmanın izahı ve mantığı yoktur" dedi. 

KOCAOĞLU'NA ÇAĞRI

DİSK'e bağlı Genel-iş Sendikası 1 nolu, 2 nolu ve 3 nolu şubeler olarak Perşembe günü yarım gün iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten Doğan, "Yaşanan bu olumsuzluklardan hak, hukuk ve adalet arayan üyelerimiz ile sendikamız sorumlu değildir. Sayın Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz. Yanlış yönlendiren, kendi içindeki çatışmalardan dolayı tüm suçu emekçilere atan bürokratların hiç mi suçu yok. İşçilerimiz tekrar işlerine dönene kadar eylemlerimiz sürecektir" diye konuştu.

O işçilerden Büyükşehir önünde oturma eylemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.