Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki 15 Temmuz programı belli oldu

İzmir'deki 15 Temmuz programı belli oldu

İzmir Valiliği, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı'nı açıkladı. İzmir'deki program belli oldu

  • Ege Postası
  • 10.07.2017 - 19:47

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 11 Temmuz Salı günü saat 10.00'da Bornova Işıkkent Polis Şehitliği, 11.00'de Kadifekale Hava Şehitliği ziyaret edilecek. Öğle namazına müteakip ise şehitler için 30 ilçedeki belediye başkanlıkları tarafından, camilerde mevlit okutulacak.

13 TEMMUZ PERŞEMBE
13 Temmuz Perşembe günü Menderes Kaymakamlığı'nın 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. yıldönümü programı kapsamında saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak, şiir ve ardından Kuran-ı Kerim okunacak. Sinevizyon gösterisi yapılacak, günün anlam ve önemine uygun gösteriler sunulacak. Ayrıca 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi açılacak. Menderes Kaymakamlığı Konferans Salonu'ndaki program saat 10.30'da başlayacak.

Aynı gün saat 15.00'te Çiğli Kaymakamlığı ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü koordinesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. yıldönümü programı kapsamında, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda panel düzenlenecek.

14 TEMMUZ 2017 CUMA
İzmir'deki etkinlikler kapsamında saat 12.30-14.00 arasında tüm camilerde şehitler için yapılan hatimlerin duası yapılacak. Saat 14.30'da Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Beril Dedeoğlu moderatörlüğünde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fahrettin Altun katılımıyla, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, 15 Temmuz konulu panel düzenlenecek. Ayrıca Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde, 15 Temmuz konulu simgelenmiş fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açılacak. Sergi panel sonrası davetliler tarafından gezilecek.

Aynı gün saat 19.30'da gazi ve şehit aileleri onuruna Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda yemek verilecek.

15 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde, 15 Temmuz'daki programda ise Konak İskele Meydanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk ekranından yaptığı çağrı dev ekrandan yansıtılacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan belgesel gösterilecek. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunacak. Su perdesi gösterisi yapılacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'İçimizdeki Kahramanlar' belgeseli ile TRT tarafından hazırlanmış 15 Temmuz görsellerinin sunumu yapılacak. Gece boyunca türküler, marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutulacak, konuşmalar yapılacak.

SERGİLER DE AÇILACAK
İzmir'deki etkinlikler kapsamında 11-15 Temmuz 2017 tarihleri arasında Konak Meydanı'ndaki Türkiye İş Bankası yanı yaya yolunda Anadolu Ajansı'nın hazırladığı, Konak Meydanı'ndaki Vapur İskelesi yolunda İhlas Haber Ajansı'nın hazırladığı, Konak Meydanı Büyükşehir Belediyesi ile İZSU arasında, Ege Bölge Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin hazırladığı 15 Temmuz Konulu fotoğraf sergileri açılacak.
 (DHA)

15 Temmuz törenleri programı belli oldu

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.