Dolar 32,4522
%-0.11
Euro 34,7352
%-0.68
Altın 2.436,040
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki bilim fuarında bayrak krizi

İzmir'deki bilim fuarında bayrak krizi

İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki bir lisede, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. CHP'li Belediye Başkanı Ufuk Sesli, programda İstiklal Marşı ve saygı duruşu olmamasını ve Türk Bayrağı bulunmamasını protesto edip etkinliği terk etti. İzmir'deki bilim fuarında bayrak krizi

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 17:07

Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliği için tören düzenlendi. Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Bayındır Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Şube Müdürü Erdal İnce ve diğer okul müdürlerinin de fuar açılışına katıldı.

Belediye Başkanı Sesli, törende saygı duruşunda bulunulmayıp İstiklal Marşı okunmadığı ayrıca salona Türk bayrağı asılmadığı gerekçesiyle tepki göstererek, etkinliği terk etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sesli, "Bir okulun düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinliğinde Türk bayrağının olmaması utanç verici ve saygısızlık. Program akışında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın olmaması beni üzdü ve sinirlendirdi. Tepki göstererek tören alanını terk ettim. Bu konuda gerekli yasal işlemin başlatılması gerekiyor. Manevi değerlerimizin görmezlikten gelinmesi ve duygularımızın bu şekilde rencide edilmesine karşıyız. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Tören okul müdürü Rasim Şahan'ın konuşmasıyla başladı. Daha sonra ilahi grubu yer aldı. Kürsüye Bayındır Kaymakamı Baran da programda konuşma yaptı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.