Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki bu gösteri kaçmaz

İzmir'deki bu gösteri kaçmaz

Ottoman Tiyatral Dans Topluluğu Sosyal Sorumluluk Projesi olan “Hiçlikten Varoluşa, Esaretten Kurtuluşa Özgürlüğe Dans" 21 Haziran'da Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirci karşısına çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 12.06.2016 - 11:26

Topluluğun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Levent Yılmayan'ın çabalarıyla 4 ay önce başlayan proje kapsamında pilot okul seçilen Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, İTO Süleyman Taştekin Meslek Lisesi ve Göztepe Kız Meslek Lisesi'nden toplam 350 kişi seçildi. 

Spor salonu olan okullarda gerçekleşen çalışmanın ardından grubu üçe bölen projenin mimarı- Ottoman Tiyatral Dans Topluluğu'nun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Levent Yılmayan, 14 Mayıs'ta Narlıdere AKM'nin de katkısıyla AKM'de öğle ve akşam olmak üzere ilk gösterilerini sergileyen öğrenciler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda da okullarında düzenlenen törende Atatürk'ün Bursa'da ki son valsinin de sergilendiği gösteriyle izleyici karşısına çıktı. Öğrenci grubunun 3'ncüsü 21 Haziran'da Narlıdere AKM'de gösteri yapacak. 20.00'de başlayacak olan gösteride 2 master grup, iki altyapı grubu, vals grubuna Ottoman tiyatral dans grubunun da katılımıyla 160 kişi sahne alacak. 90 Dakikalık sahneleme ile insanoğlunun topraktan varoluşundan inanışların devinimi, büyücülük, Şamanizm ve İslamiyetin doğuşunda gölge danslarla kurtuluş savaşına ve ardından gelen Cumhuriyet coşkusu danslarla anlatılacak. 



Öğrencilerin davranışlarındaki olumlu gelişmenin dikkat çektiğini söyleyen Levent Yılmayan, sokaklardan kurtarılan gençlerin spor ve dans sayesinde üzerindeki gerginliğin olgunluğa dönüştüğünü, bunu öğretmenlerin de ailelerin de farkettiğini ve mutlu olduklarını ifade etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.