Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’deki ‘deniz’ grevinde son durum: Anlaşma yok!

İzmir’deki ‘deniz’ grevinde son durum: Anlaşma yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZDENİZ'de çalışan 250 personeli kapsayan toplu iş sözlemesinde Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile anlaşma sağlanmayınca başlayan ve 7'nci gününde olan grev İzmirliyi zora soktu. Toplu sözleşmede taraflar arasında çözüme yönelik olumlu bir adım atılmadı. İzmir’deki ‘deniz’ grevinin 7. gününde

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 22:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZDENİZ'de çalışan 250 personeli kapsayan toplu iş sözlemesinde Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile anlaşma sağlanmayınca başlayan ve 7'nci gününde olan grev nedeniyle bir haftadır yaklaşık 300 bin yolcu otobüs, banliyö hattı ve özel araçlarıyla ulaşım sağlıyor. Banliyö hattı ve otobüslerde özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde yaşanan yoğunluk İzmirli'yi yorarken, toplu sözleşmede taraflar arasında çözüme yönelik olumlu bir adım atılmadı.

Grevde belediyeye tuzlu fatura: Aslı astarını aştı!

Ocak ayından bu yana TDS ile İZDENİZ arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ücret zammı maddelerinde tıkandı. TDS 12 Temmuz günü greve çıktı. İZDENİZ ile yolculuk yapan sayıları günde ortalama 50 bin, yaz aylarında 42- 43 bine düşen yolcular, mağdur oldu. Grevin başladığı gün önceden satılan Yassıcaada seferine gidecek yolcuların bir günlük dinlencesi de mağduriyete dönüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, iskelelerden işe gidiş ve geliş saatlerinde ek otobüs seferleri koymasına karşın, yaşanan gecikmeler nedeniyle yolcular sıkıntı çekti. Banliyö hattı İZBAN'a yönelen İzmirliler de yoğunluk nedeniyle zor durumda kaldı. Grevin başladığı 12 Temmuz'dan bu yana taraflar arasında olumlu bir adım atılmadı. TDS, kara personeli için yüzde 9,5 oranındaki zam ve gemi adamları için ilk yıl artış öngörmeyen teklifi kabul etmeyeceklerini açıkladı. Sendika yüzde 15 zam talep etti.

İSTANBUL'DA DA GREV KARARI ASILDI
Öte yandan TDS, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Şehir Hatları A.Ş.'de grev kararını astı. Toplam 650 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılmaması üzerine asılan grev kararından sonra 60 gün içinde uzlaşma olmazsa İzmir'deki gibi greve çıkalabilecek. İZDENİZ grevi için İzmir'de bulunan TDS Genel Başkanı Hasan Pekdemir ve TDS Şehit Hatları Şube Başkanı Hüseyin Sarayoğlu, Şehit Hatları A.Ş.'deki grev kararının asılması nedeniyle İstanbul'a gitti. Pekdemir, "İstanbul'daki durum İzmir'deki gibi değil. Grev kararı asıldı. Uzlaşma için görüşmeler sürecek" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.