Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki iki hastanede 100'den fazla kişi zehirlendi

İzmir'deki iki hastanede 100'den fazla kişi zehirlendi

İzmir'de, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hasta, hasta yakını ve personel, 100'den fazla kişi yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle tedaviye alındı. İki hastanede 100'den fazla kişi zehirlendi

  • Ege Postası
  • 11.11.2016 - 09:36

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hasta, hasa yakınları ve hastane personeli, akşam yemeğinde, aynı yemek şirketinden gelen kadın budu köfte, ıspanak ve yoğurt yedi. Bir süre sonra yemekten yiyen kişilerden bazıları rahatsızlandı. Baş dönmesi, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti görülen 100'den fazla kişi, bu iki hastene ile çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, yemek şirketlerinin özelleştirilmesinden sonra buna benzer olayların sıkça yaşandığını belirtti. Doğruyol, "Şu an bu hastanede 40'tan fazla hasta ve hasta yakını zehirlenmiş. Bunlara personeli de eklersek sayı artıyor. Bozyaka Hastanesi'nde de zehirlenenler var" şeklinde konuştu.

İzinli sağlık personelleri göreve çağrıldı
Sağlık çalışanlarının da zehirlenmesi üzerine hastane yönetimleri izinli olan sağlık personellerini göreve çağırdı. Zehirlenme olayını duyan sağlık çalışanlarının ve hastaların yakınları soluğu hastanede aldı. zehirlenen sağlık çalışanları ve hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ayrıca, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 45 kişinin, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinde de 40 kişinin zehirlendiği bildirildi.

Rahatsızlananların tedavileri sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.