Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki 'Işıkevleri Operasyonu'nda 16 tutuklama

İzmir'deki 'Işıkevleri Operasyonu'nda 16 tutuklama

İzmir'de FETÖ'ye ait 'ışık evleri'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheli, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcı, şüphelilerden 27'sinin tutuklanması 4'ünün ise adli kontrol şartı ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi. 31 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 17.01.2017 - 09:36

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte ait 'ışık evleri'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheli, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan savcı, şüphelilerden 27'sinin tutuklanması 4'ünün ise adli kontrol şartı ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri örgüte ait 'Işık evleri' sorumlularının da aralarında bulunduğu 40 şüpheliye yönelik 4 Ocak'ta İzmir merkezli 19 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonunu geçen  yıl 25 Ekim'de yapılan operasyonda gözaltına alınan 72 kişiden 60'ı tutuklanmış, 12 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı. Tutuklanan bazı şüpheli ifadeleri sonucu örgütün mikro yapılanması olan ışık evlerinden yetişme bu şüphelilerin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp, bu güne kadar FETÖ/PDY kapsamında işlem yapılmamış olan 40 kişilik şüpheli ismi verdi. Bunun üzerine KOM ekipleri, İzmir merkezli 19 ilde düzenledikleri operasyon sonucu, il yapılanması imamı, örgüt kasası, ışık evleri sorumluları ve eğitim imamlarının da bulunduğu 40 şüpheliden 31'ini gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin 16'sının öğretmen, 7'sinin çeşitli üniversitelerde öğretim ve araştırma görevlisi, 2'sinin imam hatip, 2'sinin polis memuru, 2'sinin üst teğmen ve 2'sinin de Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcısı olarak görev yaptıkları, ışık evlerinden yetiştirilerek bu görevlere getirildikleri, bazılarının ise örgütün gizli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 31 şüpheli olayı soruşturan cumhuriyet savcısına ifadelerin ardından, 27'si tutuklanma, 4'ü ise adli kontrol şartı ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. KOM ekipleri firarda olan 9 kişinin yakalama çalışmasının devam ettiğini belirtti.

16 KİŞİ TUTUKLANDI 

İzmir'de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte ait 'ışık evleri'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden 16'sı tutuklanırken, 15'i ise yurt dışına çıkış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.