Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki saldırıyı o örgüt üstlendi!

İzmir'deki saldırıyı o örgüt üstlendi!

İzmir Adliyesi önünde silah ve bombalı araçla düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can'ın şehit olduğu, 2 teröristin öldürüldüğü saldırıyı terör örgütü PKK'nın taşeronu TAK üstlendi! Kahraman polis büyük katliamı engellemişti

  • Ege Postası
  • 11.01.2017 - 11:35

İzmir Bayraklı Adliyesi'ne yönelik yapılan ve polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu, 9 kişinin de yaralandığı terör saldırısını, PKK terör örgütünün şehirlerde eylem yapan uzantısı TAK üstlendi. Bu arada İzmir'de, adliye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı. 

Geçen perşembe günü Bayraklı Adliyesi'ne saldırı için gelen iki terörist, hakim ve savcıların otoparkının bulunduğu alana girmek istedi. Burada görevli polis memuru Fethi Sekin, teröristlerle çatışarak, içeriye girmelerine izin vermedi. Otomobildeki bombayı uzaktan infilak ettiren teröristlerden birisini öldüren Fethi Sekin, kurşunu bitince diğer teröristin arkadan ateş açması sonucu şehit oldu. Güvenlik güçleri bu teröristi de ölü ele geçirdi. Aynı saldırıda, camdan olayları izleyen mübaşir Musa Can da şehit oldu. 9 kişi yaralandı. 

Saldırıda teröristlerin planını canı pahasına önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin ile Musa Can'ın adları yaşatılması için birçok yere verildi.

23 GÖZALTI 

Saldırı sonrasında terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de operasyon yaptı. Aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sorgularının sürdüğü açıklandı. Bu kişilerin ifadelerinden sonra gözaltına alınanlarının sayısının artabileceği belirtildi.

Elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda da gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi. Bu arada adliyeye yönelik hain saldırıyı da daha önce İstanbul ve Kayseri'deki saldırılarda olduğu gibi PKK terör örgütü uzantısı TAK üstlendi. PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan TAK açıklamasında, saldırıyı kendilerine bağlı bir grup tarafından yapıldığı ileri sürüldü. 

1 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce 5'i adliye çalışanı 18 kişiyi gözaltına aldı. Devam eden soruşturma kapsamında 5 şüpheli daha dün sabah saatlerinde adreslerine ve adliyede çalıştıkları birimlere düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan adliye çalışanlarından G.K. serbest bırakıldı. Serbest bırakılan G.K.'nın, kendisine ait aracı satmak için ilan verdiği, İzmir adliyesine yönelik saldırıda bulunan teröristlere iki otomobil satın alarak teslim eden, ardından yurt dışına kaçan kişinin de bu ilan üzerine cep telefonundan aradığı öğrenildi. G.K.'nın bu yüzden gözaltına alındığı, olayla ilgisinin bulunmadığı anlaşılınca, emniyetten serbest bırakıldığı belirtildi. 

Gözaltında olan toplam 22 kişi arasındaki adliye çalışanlarından birinin Adli Emanet Bürosu'nda çalıştığı, diğerleri arasında bir emekli müdür ile mahkeme yazıişleri müdürünün de bulunduğu öğrenildi.

SAVCI SANİYELERLE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

Adliyede görevli bir savcının patlamanın olduğu kulübe yakınında bulunan aracının anahtarını şehit düşen polis memuru Fetih Sekin’den almak için yürümeye başladığı, kulübeye yaklaştığı sırada patlamanın olmasıyla kendisini yere attığı ve ölümden saniyelerle kurtulduğu belirtildi. 

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli savcının patlama ve silah seslerinin duyulmasının ardından, beylik tabancasını alıp olay yerine geldiği, ancak çatışmaya girmediği ortaya çıktı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.