Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den 9 Haziran çağrısı

İzmir'den 9 Haziran çağrısı

“Hayır tutuklanamaz” sloganı çatısı altında buluşan İzmir’deki sendika, sivil toplum örgütü ve meslek odaları referandum gecesi Bornova’da protesto gösterisi düzenledikleri gerekçesiyle tutuklanan 7 genç için özgürlük istedi, 9 Haziran’da düzenlenecek destek konseri için tüm İzmir’e çağrı yaptı. İzmir'den 9 Haziran çağrısı

  • Ege Postası
  • 05.06.2017 - 13:30

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 40’a yakın sivil toplum örgütü, dernek, sendika, sivil toplum örgütü ve meslek odasının oluşturduğu “Hayır tutuklanamaz” Platformu, 9 Haziran tarihinde Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz bir konser düzenleyecek. OHAL uygulamaları ve referandum sonrasında başlayan gözaltılar ile tutuklamalara tepki gösteren platform, düzenleyeceği dev organizasyon ile halen İzmir’de tutuklu bulunan 7 genç için bir kez daha özgürlük isteyecek.

9 HAZİRAN’DA DAYANIŞMA GECESİ DÜZNLEYECEKLER

Konak’taki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ortak bir basın açıklaması yapan hayır Tutuklanamaz Platformu üyeleri İzmir halkına destek çağrısında bulundu. Nisan ayındaki referandum öncesinde hayır çalışması yürüten ve son olarak da seçimin ardından Bornova Küçükpark’ta gözaltına alınan 7 genç için Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 9 Haziran’da bir konser düzenlenecek. Sanatçı İlkay Akkaya’nın sahne alacağı ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İzmir milletvekilleri ile CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın da katılacağı ücretsiz konsere kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

PLATFORM’DAN ORTAK ÇAĞRI

DİSK, KESK, TMMOB, Halkevleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bileşeni olduğu platform adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Öğrenci Kolektifi Temsilcisi Reyhan Eren şunları söyledi: “Güzel yarınlar ümidi ile yükselttiğimiz hayırın sesine tahammül edemeyenlere, halkın iradesini yok sayanlara cevabımız “Hayır Tutuklanamaz.” 16 Nisan referandumu tarihe şaibeli referandum olarak geçti. Yüksek Seçim Kurulu tarafsızlığını bozup halkın iradesini yok saydı. Örtülü biçimde yaşanan adaletsizlikler, artık devletin resmi kurumlarınca pervazsızca beyan edilip, savunulan bir hale dönüştü. Tüm şaibelere rağmen yüzde 48,6’lık hayır oyu, diktatörlük hevesiyle yanıp tutuşanların karşısında umudu temsil etmeye devam ediyor. Ülkemizde yaşanan adaletsizlik ve hukuksuzluğa, iş cinayetlerine, doğanın talanına, özgürlüklerin yok edilmesine, KHK’lara, üniversitelerin gericileştirilmesine, çocuk istismarlarına, kadın cinayetlerine, tacize karşı sesini yükseltenler, hayırın sesini savunmaya devam ettikleri için tutuklanıp cezaevine gönderildi. 17 Nisan tarihinde referandum sonuçlarını protesto ederken gözaltına alınıp, 21 Nisan’da tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması için dayanışma konseri düzenliyoruz. Sesimize ses, gücümüze güç katmak için, yüreğinde hayırı büyüten herkesi, tutuklu arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

İZMİRLİ BAŞKANLARDAN VİDEOLU DESTEK

9 Haziran gecesi düzenlenecek organizasyona kurumların yanı sıra, CHP İzmir Milletvekillerinden Zeynep Altıok, Murat Bakan, Atilla Sertel, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’den de videolu destek geldi. İşte o isimlerin destek ve çağrı videoları…  

 

SEMA PEKDAŞ

ÖZGÜR ÖZEL

ASUMAN ALİ GÜVEN

LEVENT PİRİŞTİNA

ZEYNEP ALTIOK

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.