Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Hollywood'a başarı öyküsü

İzmir'den Hollywood'a başarı öyküsü

Sinemanın sihirli yanı görsel efektte uzmanlaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü mezunu Levent Haseki, Thor, I Frankenstein, Iron Man, Captain Amerika, Underworld, Winter Soldier gibi Hollywood filmlerinin yapımında yer aldı.

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 13:36

"Sormadan öğrenilmez" anlayışıyla yaşamına yön verdiğini belirten Levent Haseki, “Hedefim, yurt dışında kariyerimde ilerlemekti. Avusturalya'ya gittim. Önce reklam filmlerinde, dizilerin görsel efektlerini yaptım. Ekibinde yer aldığım Woody, Butterflies animasyon filmleriyle 17 ödül kazandık. Ardından The Great Gatsby filminde çalışmak için başvuru yaptım. İş görüşmesine çağırdılar. Gittiğimde oldukça heyecanlandım. Bir hafta sonra dönüş yapacaklarını söylediler. Olmadı. Ama tekrar iletişim kuracaklarını söylediler. Bir hafta sonra Iron Man filmi için görüşmek istediklerini söylediler. Görüşmeler yaptıktan sonra filmde çalışmaya başladım. İlk büyük Hollywood filmim oydu" dedi. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin eğitim dilinin İngilizce olmasının kendisine büyük avantaj sağladığını, iletişim kurmada büyük fayda gördüğünü vurgulayan Haseki, Avustralya'da, Amerika'da ve Avrupa'da pek çok isme ulaştığını, takıldığı noktalarda sorular sorduğunu anlattı. Haseki, "Eğitimim sırasında sinemayla çok ilgiliydim. Filmlerin nasıl yapıldığına merak salardım. Yapımcılar ve bu iş alanında çalışanların en iyileriyle iletişim kurdum. Takıldığım yerlerde onlara mesaj atarak, iletişime geçtim, danıştım. 'Ben şunu yaparken zorlandım, bana yardım eder misin' dedim. Onlar da geri dönüş yaparak bana yardımcı oldu" diye konuştu. 

"SORU SORMAKTAN KORKMAYIN"
Kompozitör olarak görev aldığını, sahneyi bitiren adam olduğunu aktaran Haseki, şunları söyledi:

"Film yapımında bir sistem içerisinde çalışıyoruz. Ben bu sistemin en sonunda yer alıyorum. İşim kompozitör, diye geçiyor. Ben bütün verileri toplarım kendi sahneme koyarım. Sahnenin filme uyumunu sağlarım. Sahne hazır olunca yönetmenle görüşüyoruz. Bazen bazı şeyleri değiştirmek istiyor bazen de onay veriyor ve sahne izleyici karşısın çıkıyor. Avusturalya ve İngiltere'de çeşitli görsel efekt stüdyolarında çalıştım. Bugüne kadar yer aldığım projelerin hepsinden büyük zevk aldım ama Robert Zemeckis ile son filminde çalışmak çok keyif vericiydi. O filmle en iyi görsel efekt dalında Oscar'a aday olduk. Yeni gelecek arkadaşlarıma da soru sormaktan korkmamalarını tavsiye ediyorum. Yabancı dillerini ve uzmanlıklarını geliştirsinler, uluslararası projelerde yer almak için girişimlerde bulunsunlar."

'TÜRKİYE'NİN ALACAĞI YOL VAR'
Görsel efekt sektörünün her geçen gün geliştiğini ancak Türkiye'nin bu alanda alınacak yolunun olduğunu ifade eden Haseki, "Kaliteli bir iş çıkması için büyük bütçeler gerekiyor. Bir Marvel filmi 200-300 milyon dolarlık bütçelerle çekiliyor. Teknolojiyle de bir alakası yok zaten, yurtdışından o teknolojileri getirebilirsin. Buradaki sanatçı da aynı programı kullanıyor, yurtdışındaki de ama farklı işler ortaya çıkıyor" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.