Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den THY'ye çağrı; Hangara koymayın

İzmir'den THY'ye çağrı; Hangara koymayın

Türk Hava Yolları'nın (THY) kış döneminde 30 uçağı park pozisyonuna alması ve hangara çekmesi, yıllardır İzmir'den direkt yurtdışı seferleri isteyen ihracatçıları harekete geçirdi. İzmir'den THY'ye çağrı

  • Ege Postası
  • 03.12.2016 - 12:35

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, "Uçaklar hangarlarda bekleyeceğine İzmir'den yurtdışına önemli merkezlere direk uçuşlar yapsın" dedi. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hat ve dış hat terminallerinin son derece modern ve büyük kapasiteye sahip olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, THY'nin, İzmir'i ikinci aktarma merkezi (HUB) yapabileceği bir altyapıya sahip olduğunu, ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde İzmir'e bu anlamda verdiği söz olduğunu hatırlattı. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapasitesinin ihtiyaca cevap veremez hale geldiği için 22 milyar 152 milyon euro'ya üçüncü havalimanının ihale edildiğine işaret eden Kızılgüneşler, "İzmir'de ise kapasitesinin çok altında çalışan son derece modern bir havalimanı var. THY hangara çektiği uçaklarla İzmir'den Londra, Moskova, Milano, Münih, Paris, Madrid, Brüksel gibi yolcu yoğunluğu olan ve ihracatımızın yoğun olduğu noktalara İzmir'den direkt seferler koysun. Bu uçuşlar Ege Bölgesi'nin ihracat ve turizm sektörleri başta çok sektöre faydalı olacak ve ekonomi de çarkların daha hızlı dönmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Türk Hava Yolları 30 Ekim'de başlayan kış sezonunda, 5'i iç, 17'si de dış hat toplam 22 noktaya seferler iptal ederken, filodaki toplam 30 uçağı yere indirerek park pozisyonuna almıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.