Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ekiplerinin son durumları

İzmir ekiplerinin son durumları

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Pendikspor ile evinde berabere 1-1 kalarak galibiyet hasretini 5 maça çıkaran Karşıyaka, kabustan uyanamıyor. TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da bu sezon fazla forma şansı bulamayan Erdoğan Yeşilyurt, antrenmanlardaki hırslı futboluyla teknik heyetin gözüne girmeye çalışıyor. Süper Lig'de sezona verilen milli maç arasından sonra çıkacağı Antalyaspor deplasmanının hazırlıklarını 9 eksikle sürdüren Göztepe'de sakatlığı bulunan futbolcular, yarından itibaren takıma katılmaya başlayacak.

  • Ege Postası
  • 08.10.2017 - 14:11

Karşıyaka'da çöküş devam ediyor

2 sezondur açamadığı transfer yasağının üzerine ödenmeyen borçları nedeniyle FIFA ve Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu'ndan 6 puan silme cezası alan İzmir temsilcisi, ligde de 7 haftada tek galibiyetle yetinince çöktü kaldı. Kulüp Lisans Kurulu'nun kestiği ceza henüz puan tablosuna işlenmemesine rağmen 3 puanla düşme hattından çıkamayan Yeşil-Kırmızılılarda futbolcuların bir grup taraftarla Pendik mücadelesi sonrası yaşadığı gerginlik, yaraya tuz bastı.

Pendik önünde son dakikalarda yenilgiyi kaleci Erhan'ın önlediği Karşıyaka'da futbolcular, bu taraftarların küfürlü tepkisine içinde bulundukları mali durumu hatırlatarak yanıt verdi. Sağduyulu taraftarlar ise tribünden çıkmayıp takımı soyunma odasından geri çağırarak moral aşılamaya çalıştı. Kulüpte kötü gidişat ve yaşanan gerginlik sonrası geçen sezonun ikinci yarısından bu yana teknik direktörlük görevini yürüten Atilla Güneş de ayrılık noktasına geldi. Karşıyaka'nın eski efsane takım kaptanlarından olan Güneş'in kulüpteki geleceğiyle ilgili karar verme aşamasında olduğu öğrenildi.

ŞUBELERDE BAŞKAN YOK

Karşıyaka'nın içinde bulunduğu kritik süreçte hem futbol hem de basketbol şubeleri başkansız kaldı. Puan silme cezaları ve kötü gidişatla 3'üncü Lig'e düşme korkusunu şimdiden hissetmeye başlayan futbol şubesinde sezon başında şube yönetimi belirlenmedi. Futbol takımına sponsor olduğu açıklanan Şevket Pehlivan, yönetim dışından şube başkanlığına getirildi. 

Pehlivan, 2 hafta önce istifa edip sponsorluğunu da sonlandıracağını açıklayınca şube başkansız kaldı. Basketbol şubesinde de 12 milyon TL maliyetle kurulan yeni takımın ödemeleri henüz ilk aydan aksadı. Sponsor Yaşar Holding, ödemeleri transfer yasağını açmaya kaydırınca yönetim Ağustos ayı peşinatları ve Eylül ayı maaşlarını dağıtamadı. Yaşanan krizde holding 4 yabancıya ödeme yaptı ancak geri kalan paralar verilmeyince Şube Başkanı Serdar Işıldar istifa etti.

ZEKİ'DEN 8.5 YIL SONRA YIKAN GOL

Karşıyaka'da 2015-16 sezonunda küme düşmenin acısını yaşayan Zeki, Pendikspor formasıyla eski takımını yıkan golü attı. Yeşil-kırmızılılardan geçen sezon devre arasında ayrılarak Pendik'in yolunu tutan Zeki, takımı 1-0 yenikken 86'ncı dakikada sahneye çıkıp skoru eşitledi. Tecrübeli futbolcu, kariyerinde 8.5 yıl sonra ilk golünü Karşıyaka filelerine bıraktı. Son olarak 2008-09 sezonunda Başakşehir'de oynarken Süper Lig'de Kocaelispor ağlarını sarsan ön libero, eski takımına attığı gole sevinmedi.

Altınordu'da Erdoğan hırs küpü

Kırmızı-Lacivertli takımda 4'üncü sezonunu geçiren gurbetçi sol kanat sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 3 haftada ilk 11'de yer bulamadı. 4'üncü haftadaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11'de şans bulan Erdoğan, bu kez kırmızı kart görerek 3 maç ceza aldı. Ligdeki Samsunspor ve Gaziantepspor ile kupadaki Sultanbeyli Belediyespor randevularında kadroda yer almayan Erdoğan, son olarak Bolu deplasmanında 76'ncı dakikada oyuna dahil oldu.

Başkan Seyit Mehmet Özkan futbolcularla yaptığı toplantıda, takımın deneyimli isimlerini överken Erdoğan'a gördüğü kırmızı kart nedeniyle espirili bir şekilde sitemde bulunduğu ve "Erdoğan'dan kendisini affetirmesini bekliyorum. İyi performans gösterince barışacağız" dediği öğrenildi. Süper Lig ekiplerinin radarında olan gurbetçi futbolcunun da bu konuşma üzerine, "Başkanım yaptığım hatayı telafi edeceğim" diyerek başarı sözü verdiği ifade edildi. İdmanlarda gösterdiği performansla teknik ekibin yüzünü güldüren Erdoğan, 15 Ekim Pazar günü İzmir'de oynanacak Adanaspor müsabakasında formayı geri almak istiyor.

Göztepe'de sakatlar dönüyor

Üst ve arka adalesindeki gerilme nedeniyle tedavi görüp Fildişi Sahilleri Milli Takımı'ndan da affını isteyen Traore ile üst adalesindeki kısmi yırtık yüzünden son Medipol Başakşehir sınavında forma giyemeyen Peybernes, yarın takımla antrenmana çıkacak. Ayağında stres kırığı meydana geldiği için henüz hiç oynayamayan Ömer Şişmanoğlu, bu hafta hazır olarak takıma dönecek. Emrecan'ın iyileşmesi için 10 gün, Ghilas'ın ise 2 haftalık bir süre var. Milli takımlara giden Sabri, Jahovic, Rotman ve Beto'nun da dönüşleri bekleniyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.