Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir El Bab şehidini uğurladı

İzmir El Bab şehidini uğurladı

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı devam ederken, El Bab'da DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit düşen astsubay Yahya Efiloğlu, memleketi İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba Abdullah Efiloğlu "Peygamberimiz seni bekliyor oğlum.Dost var, düşman var ağlamayacağız. Arkandan dik duracağız" dedi İzmir El Bab şehidini uğurladı

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 15:14

Fırat Kalkanı Harekatının sürdüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'in saldırısında şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş 30 yaşındaki Yahya Efiloğlu için baba ocağı İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Nişan hazırlığı yaptığı oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan baba Abdullah Efiloğlu, "Peygamberimiz seni bekliyor oğlum. Dost var, düşman var ağlamayacağız. Arkandan dik duracağız" dedi.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab bölgesinde ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerini destekleyen Türk askerlerine, terör örgütü DEAŞ unsurları tarafından geçen çarşamba günü saldırı düzenlendi. Saldırıda şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu için bugün İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki Gülhane Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, bazı İzmir milletvekilleri, şehidin babası Abdullah Efiloğlu, annesi Mukaddes Efiloğlu, ablası Meliha Efiloğlu, kardeşleri Büşra Efiloğlu ve Muhammet Efiloğlu, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda İzmirli katıldı.

BORDO BERESİ TABUTUNA KONDU

Özel Kuvvetler'de görevli şehidin bordo beresi yakınları tarafından Türk Bayrağı'na sarılı tabutun baş kısmına kondu. Şehidin babası Abdullah Efiloğlu, "Vatan sağ olsun oğlum. Peygamberimiz seni bekliyor. Senin arkandan dik duracağız. Ona komşu olacaksın. Dost var düşman var ağlamayacağız. Oğlum abdestsiz gezmedi. Şehadet şerbetini abdestli bir şekilde içti" diye konuştu. 

DEDESİ DE KORE'DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Acılı baba Abdullah Efiloğlu, şehidin dedesi Mehmet Efiloğlu'nun da Kore şehidi olduğunu dile getirip bir akrabalarının da geçen yıl Diyarbakır Sur'da şehit düştüğünü söyledi. Şehidin annesi Mukaddes Efiloğlu gözyaşlarına hakim olamadı, oğlunun cenazesine sarılarak öptü. Ablası Meliha Efiloğlu ise, "Kardeşim rahat uyu" diyerek kardeşinin fotoğrafını öptü. 

Şehidin, Uşak Üniversitesi mezunu olduğunu, Erciyes Üniversitesi'nde ise ikinci üniversitesini okuduğu belirtilirken, nişan hazırlığı yaptığı ve babasıyla yaptığı telefon konuşmasında, "Baba yüzükleri hazırla, geldiğimde Uşak'a kız istemeye gideceğiz" dediği bildirildi.

CENAZE NAMAZINI AMCASININ OĞLU KILDIRDI

Şehidin cuma namazı sonrası cenaze namazını, İl Müftülüğü'nde Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan amcasının oğlu Ali Efiloğlu ile İl Müftüsü Ramazan Muslu kıldırdı. Namazın ardından dua ettiren şehidin akrabası Ali Efiloğlu, "100 yıl sonra Allah bize bir kez daha şehit verdi. Allah'ın takdiri. Oğlum gibi büyüttüğüm Yahya'mı toprağa veriyorum. Telefonla konuştuğumuzda, 'tabutla gelmek de var' derdi. Üzülmüyoruz çünkü Allah onu cennetiyle müjdeledi, temennim o ki bizleri de ona komşu yapar. Bu son olur mu diye düşünürken, bu bayrak dalgalandıkça, bayrak uğruna canını verenler olacaktır, bizler de canımızı vermeye hazırız" diye konuştu. 

Daha sonra şehidin cenazesi top arabasına kondu. Bakan Müezzinoğlu da top arabasının arkasında ailesiyle bir süre yürüdü. Şehit Astsubay Yahya Efiloğlu, Kadifekale Hava Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.