Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Enternasyonal Fuarı 85. kez açılıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı 85. kez açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bugün Kültürpark’ta açılıyor. 26 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında açık kalacak Enternasyonal Fuar için otobüs, metro, İZBAN ve vapur ulaşımında ek seferler uygulayacak. Tema: İnovasyon, açılış konseri Murat Boz’dan

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 09:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bugün Kültürpark’ta açılıyor. 

Teması inovasyon, partner ülkesi Malezya ve onur konuğu ili Manisa olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında 10 gün sürecek etkinliklerle; ticaret, inovasyon, kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak. İEF, bu yıl güçlü sponsorlarıyla da dikkat çekiyor. Ana sponsor Folkart ve inovasyon ana sponsoru Vestel işbirliğinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 85. yılında önemli markalara ev sahipliği yapıyor.

Tema: İnovasyon

Her yıl başka bir temayla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki ana teması inovasyon olarak belirlendi. İnovasyon temasını bundan sonraki yıllarda da sürdürecek olan fuar kapsamında; tekno parklardan maker hareketine; dünyaca ünlü markalardan yazılım teknolojilerine kadar ana tema ile ilgili önemli isimler 2 No’lu Hol’de buluşacak.

Açılış konseri Murat Boz’dan

Fuar çim konserleri Migros sponsorluğunda Murat Boz ile başlıyor. Fuar’ın açılış günü bugün saat 21.30’da gerçekleştirilecek konser ücretsiz olacak. Yeni çıkardığı albümüyle büyük ilgi toplayan ünlü sanatçı, albümünün ilk konserini 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda verecek.

42 ülke geliyor

Fuara ticari katılım, delegasyon ve etkinlikler kapsamında 42 ülke geliyor. 26-31 Ağustos tarihlerinde altı gün açık kalacak uluslararası katılım holü olan 4 No’lu Hol’de, 85. İEF’in partner ülkesi Malezya da yer alıyor. Ayrıca onur konuğu il Manisa, fuar süresince 1/A No’lu Hol’de olacak. 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan ve heyetler halinde gelen ülkeler şöyle; ABD, Almanya, Angola, Arjantin, Avusturalya, Bangladeş, Belçika, Benin Cumhuriyeti, Çad, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Estonya, Fildişi Sahilleri, Fransa, Gana, Gine, Hollanda, Irak, İngiltere, İsrail, İsveç, İtalya, Kamerun, Komorlar, Kosova, KKTC, Küba, Libya, Malezya, Nijer, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Umman, Ukrayna, Vietnam ve Yeni Zelanda.

Eğlence, sanat ve heyecan 85. İEF’de

Güçlü sponsorları ve her yaşa hitap eden etkinlikleriyle İEF, birçok özel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Konserlerden söyleşilere, tiyatro oyunlarından sinema gösterimlerine, sokak gösterilerinden sürpriz şovlara kadar pek çok etkinliğin gerçekleştirileceği 85. İEF bu yıl da yüz binlerce insanı Kültürpark’ta buluşturacak. Ana sponsor Folkart’ın İzmir’e getireceği dünyaca ünlü serbest stil motokros gösteri ekibi FMX Blackliner; fuar süresince Lozan kapısı girişi, Pakistan Pavyonu önüne kurulacak olan parkurda nefes kesen gösterileriyle izleyenleri büyüleyecek. Açılış gecesinde ilk şovunu 20.30’da gerçekleştirecek olan ekip, görkemli şovlarını fuar sokaklarına taşıyacak. İEF, Türkiye’ye ilk defa gelecek, perküsyon ve dans şovlarından oluşan Tararam’a ve daha fazlasına ev sahipliği yapacak. Sahne şovlarıyla izleyenlere görsel şölen yaşatan Close ACT Globe ve Malaya 3 No’lu Hol’ün önünde sergileyecekleri performanslarıyla unutulmayacak anlar yaşatacak.

Fuar Çim Konserleri

Fuar Çim Konserleri, müzikal ve sahne şovlarıyla eğlenceli saatler geçirecek olan ziyaretçiler; tiyatro, sergi ve Sinema Burada Festivali gibi sanatsal etkinliklere de katılabilecek. Sinema gösterimleri, sergiler ve workshoplarla 85. İEF sanat dolu geçecek. Çocukların unutulmadığı etkinlik şöleninde minikler hem çocuk tiyatroları hem de İzelman Fuar Çocuk Klübü’ndeki oyunlar, aktiviteler ve eğitim istasyonlarında keyifli zaman geçirecek. Ayrıca bu yıl İzelman Fuar Çocuk Kulübünde engelliler merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek “Kaynaştırmalı Eğitim” programıyla engelli çocuklarımız da İEF’de rahat edecek.

Öte yandan, Kültürpark’ın uzun havuz bölümünde yer alan sanat sokağında, fuar süresince ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Folkart sponsorluğunda yurtdışından gelen Circus Workshop etkinliği ile sirk gösterilerinin püf noktaları hakkında uygulamalı eğitimler verilecek. Mogambo Caz Günleri ile cazın önemli isimleri İEF’de buluşacak. Geçmişte fuarın en önemli gece kulüplerinden olan Mogamba’dan caz tınıları yükselecek. Mogambo Caz Günleri kapsamında düzenlenen konserlere girişler ücretli diğer tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgiye ief.izfas.com.trwww.gelecekizmirde.com adreslerinden ulaşılabilecek.

Fuar giriş ücretleri

Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00-23.00, Fuar Çarşısı için giriş saatleri 12.00-24.00 olarak belirlendi. Kart ile girişlerin yanı sıra jeton ile girişler de olacak. İzmirim Kart'ta tam 3 TL, öğrenci 2 TL olacak. Jeton ise 3 TL olarak belirlendi. Ayrıca engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi, elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak fuara girebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı (İEF) ziyaret edecek vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için metro, vapur, İZBAN ve otobüs seferlerini artırdı. “İnovasyon” temasıyla bu yıl 85. kez düzenlenecek İEF, 26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında açık kalacak. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret edecek vatandaşlar, 90 dakika içinde ikinci ve daha fazla binişlerin ücretsiz olduğu “limitsiz biniş” uygulaması kapsamında bulundukları her noktadan Kültürpark’a ekonomik bir şekilde ulaşabilecek.

Metro 01.20’ye kadar çalışacak

Metro seferleri yeniden düzenlenerek Fuar boyunca çalışma saatleri 01.00’ye kadar uzatıldı. İzmir Metrosu bu dönemde, F.Altay ve Evka-3 istasyonlarından son trenlerini 01.00’de kaldıracak. Ayrıca gün içinde de yolcu yoğunluğu dikkate alınarak sefer sıklıkları artırıldı. Fuar süresince hafta içi 06.30 – 20.30 saatlerinde metro seferleri 5 dakikada bir gerçekleştirilecek. 20.30 – 01.00 saatleri arasında sıklıklar 7.5 dakikada bir, 01.00 – 01.20 ile 06.00-06.30 saatlerinde saatleri arasında ise 10 dakikada bir olacak. Cumartesi günü sefer sıklıkları 07.30 – 20.30 saatleri arasında 5 dakikada, 20.30 – 01.00 saatleri arasında 7.5 dakikada bir, 01.00 – 01.20 ile 06.00 - 06.30 saatlerinde saatleri arasında ise 10 dakikada bir gerçekleştirilecek. Pazar günleri seferlerinde de düzenlemeye giden Metro A.Ş., 06.00 - 12.00 ile 01.00 -01.20 saatleri arasında 10 dakika, 12.00 - 01.00 saatleri arasında 7.5 dakikada bir sefer düzenleyecek.

Vapurlara ek sefer

Körfez vapurları, fuar süresince normal seferlerine ek olarak 26 Ağustos Cuma, 27 Ağustos Cumartesi, 2 Eylül Cuma ve 3 Eylül Cumartesi günleri Karşıyaka - Alsancak ve Bostanlı - Alsancak hatlarında ek seferler düzenleyecek. Buna göre Karşıyaka’dan Alsancak’a son sefer saat 01.00, Alsancak’tan Karşıyaka’ya son sefer saat 01.25’te olacak. Bostanlı - Alsancak hattında ise saat 23.30’da Bostanlı’dan, saat 23.55’te Alsancak’tan son vapur seferi gerçekleştirilecek. 

ESHOT fuara hazır

İzmir Enternasyonal Fuarı için düzenlemeye giden ESHOT, Konak Bahribaba durakları ile İZBAN ve Metro bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden hatlara ek seferler koydu. Sefer saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ise http://www.eshot.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Ayrıca ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla, gece 01.30’a kadar ESHOT Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda nöbetçi Bölge Ulaşım Şube Müdürleri ve şefleri bulunacak. Ayrıca Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi Fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyon için motorize ekipler görev alacak.

İZBAN’a 6 ek sefer

İZBAN da fuar dönemi boyunca 6 ek seferle İzmirlilere hizmet verecek. Cumaovası’ndan saat 00:22 – 00:42 ve 01:02’de, Menemen’den 00:03 – 00:20 ve 01:03’te ek seferler konulacak. Cumaovası trenleri 27 dakika sonra Hilal’de, 38 dakika sonra Halkapınar’da, Menemen trenleri ise 37 dakika sonra Halkapınar’da, 48 dakika sora Hilal’de olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.