Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Festivali sona erdi

İzmir Festivali sona erdi

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 30. Uluslararası İzmir Festivali, Viyana Senfoni Orkestrası'nın konseri ile sona erdi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2016 - 11:30

25 Haziran gecesi Efes Antik Tiyatro'da yapılan konserde 116 yıllık orkestrayı, sıra dışı işleriyle dikkat çeken 'çağımızın heyecan uyandıran şeflerinden' biri olarak tanımlanan Amerikalı Şef Robert Trevino yönetti. Orkestraya solist olarak genç kuşağın en parlak piyanistlerinden Alice Sara Ott katıldı.
 



Viyana ekolünün en parlak temsilcisi olan Viyana Senfoni Orkestrası, 30. Uluslararası İzmir Festivali'nin kapanış konserine Çaykovski'nin “Fırtına" uvertürü ile başladı. Bestecinin Shakespeare'in aynı adlı eserinden esinlenerek yazdığı fantezi uvertür, Efes Antik Tiyatroyu dolduran dinleyicilerin adeta kulaklarının pasını sildi. Liszt'in 2 numaralı La Majör piyano konçertosunda Alice Sara Ott, niçin çağımızın en yetenekli piyanistlerinden biri olarak kabul edildiğini kanıtladı.

Liszt'in 18 yılda tamamladığı ve son haline 22 yılda getirdiği, eleştirmenlerin “Bir melodinin hayatı ve maceralarıö olarak tanımladığı konçertoyu Ott, incelikle yorumladı. Alice Sara Ott, dinleyenlerinin coşkulu alkışlarına Chopin'in la minör valsi ile teşekkür etti. Şef Robert Trevino yönetimindeki Viyana Senfoni Orkestrası konseri Dvorak'ın 7. Senfonisi ile bitirdi. Dvorak'ın bir besteci olarak başarılarının zirvesi kabul edilen eseri, Orkestra da zirve denilebilecek bir yetkinlikle çaldı. Dinleyicilerin dinmeyen alkışları üzerine üç kez sahneye dönen Trevino sırasıyla, Dvorak'ın 1 numaralı Slavanic Dansı, Brahms'ın 5 numaralı Macar dansı ve Strauss'un Thunder and Lightning eserlerini bis olarak çaldırdı. 17 Mayıs'ta Joshua Bell & Sam Haywood konseri ile başlayan 30. Uluslararası İzmir Festivali, Viyana Senfoni Orkestrası Konseri ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.