Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'i sağanak yağmur vurdu

İzmir'i sağanak yağmur vurdu

İzmir'de yağmur, kent merkezinde metrekareye 20 kilogram olarak düştü. Suyun cadde ve sokaklarda birikerek göle dönüşmesine tramvay çalışmaları da eklenince vatandaş mağdur oldu. Öte yandan Bergama'da 18 kırsal mahallenin bulunduğu Kozak bölgesine giden yol heyelan nedeniyle kapandı. İzmir'i sağanak yağmur vurdu

  • Ege Postası
  • 17.01.2017 - 17:07

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından sağanak İzmir’de hayatı olumsuz etkiledi.

İzmir'de hafta başından bu yana devam eden yağmur, kent merkezinde (Güzelyalı) metrekareye 20 kilogram olarak düştü. Biriken sular nedeniyle trafikte zaman zaman durma noktasına gelirken, sürücüler de zor anlar yaşadı. Suyun cadde ve sokaklarda birikerek göle dönüşmesine tramvay çalışmaları da eklenince vatandaş mağdur oldu. 

Bazı vatandaşlar, caddelerdeki yoğun su birikintileri nedeniyle sokakları çöp tenekeleri yardımıyla trafiğe kapattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da, yağmurdan şemsiyeyle veya saçakların altına gizlenerek korundu. Bazı yollarda ise ekipler yoğun mesai harcayarak suları tahliye etmeye çalıştı. 

İzmir'de sağanak yağmur, birçok ilçede sel ve heyelana neden olurken kent merkezinde de cadde ve sokaklar göle döndü. Alsancak'ta tamamı suyla dolan sokaklarda yürümek zorlaşırken tramvay yapım çalışmaları nedeniyle de vatandaş mağduriyet yaşadı. Güzelyalı'da metrekareye 20 kilogram yağmur yağdı. Yağmur, çarşamba ve perşembe günleri de sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışların bölgesel olarak devam edeceği öğrenildi.

Heyelan, Bergama- Kozak yolunu kapattı

İzmir'in Bergama İlçesi'nden 18 kırsal mahallenin bulunduğu Kozak bölgesine giden yol, heyelan nedeniyle kapandı.

Bergama'dan Kozak bölgesine giden yolun 28'inci kilometresi, bugün saat 02.00'de, heyelan nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçalarıyla kapandı. Heyelan sırasında yolda herhangi bir aracın bulunmaması olası bir faciayı önledi. Kapanan yol nedeniyle Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yol temizleme çalışmaları başlatıldı.

30 tonluk 1 ekskavatör, 2 yükleyici, 1 kanal kazıcı yükleyici ve 5 kamyonla çalışmaları yürüten karayolları ekiplerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de destek oluyor. Halen süren çalışmalarda yolun tek şeridi kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelanın aşırı yağışlar sonucu zeminde yarıklar oluşması ve bölgenin topografik özellikleri nedeniyle gerçekleştiği düşünülüyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.