Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in 60 yıllık markası yenilendi

İzmir'in 60 yıllık markası yenilendi

Rize Çamlıhemşi'nden yola çıkarak Kırım ve Zonguldak'ın ardından Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde önce Ülkü Pastanesi'ni açan ardından da 1957 yılında Sevinç Pastanesi'ni açıp hizmet vermeye başlayan Pelit ailesi, Sevinç Pastanesi'ni yenileyerek hizmetini sürdürme karar aldı.

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 16:08

Sosyal medyada kapatıldığı yönündeki paylaşımlar nedeniyle büyük üzüntü yaşayan İzmirlilerin yüreklerine su serpen 3'üncü kuşat işletmeci Burak Pelit, "Daha önce 2 ayrı mülkte tek işyeri olarak hizmet veriyorduk. Ortaklarımızın sektörden ayrılmaya karar vermesi üzerine, 3'üncü kuşak olarak kendimizi yenileyerek hizmetimizi, tek mülkte devam ettirme kararı aldık. Uzun ve kısa vadeli planlarımız var, İzmir'in Sevinç'i hizmet vermeye ve buluşma noktası olmaya devam edecek" dedi.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nden çalışmak için Kırım'a giden Kenan Pelit ve Şaban Pelit kardeşler, bu bölgede pastacılığın bütün inceliklerini öğrendikten sonra kendi pastane zincirini kurdu, ancak Bolşevik İhtilali nedeniyle Pelit kardeşler memleketleri Rize'ye geri dönmek zorunda kaldılar. Zonguldak'ta pastane işletmeciliği yapan Kenan Pelit ve Şaban Pelit, 1954 yılında atılım yapmak için İzmir'i tercih etti. İzmir'in Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde önce Ülkü Pastanesi'ni açan Pelit ailesi, 1957 yılında da Sevinç Pastanesi'ni açtılar.

İZMİRLİLER'İN BULUŞMA NOKTASI OLDU

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden en meşhur pasta, şekerleme, tatlı ustalarını transfer ederek; İzmirlileri, baton muzlu pasta, çilekli pasta, turta, kestane şekeri, meyve şekerlemeleri, badem kurabiyesi, dilim pasta, krem şanti ve meyveli pasta gibi yeni lezzetlerle tanıştıran Pelit ailesinin mütevazi işletmesi, kısa sürede İzmirlilerin buluşma noktası haline geldi. İzmir'in sembolleri arasına giren Sevinç Pastanesi'nin işletmesini bugün ikinci ve üçüncü kuşak birlikte yapıyor. İkinci kuşağın tecrübesi üçüncü kuşağın da dinamiğini bir araya getirdiklerini belirten Kenan Pelit'in torunu Burak Pelit, Sevinç Pastanesi'nin yenilenen vizyonuyla ilgili bilgiler verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra yurtdışında yüksek lisans eğitimi alan ve bir firmanın ihracat departmanında 5 yıl çalışan Burak Pelit, Şaban Pelit'in çocuklarının sektörden ayrılmaya karar verdiğini, Sevinç Pastanesi'nin işletmesini Kenan Pelit'in çocukları ve torunlarının yaptığını kaydetti.

"KAPANMIYOR, YENİLENDİ"

Ortaklarının sektörden ayrılmasının ardından, daha önce 2 ayrı mülkte tek işyeri olarak verdikleri hizmeti, Şubat ayı başından bu yana tek mülkte sürdürmeye devam ettiklerini dile getiren Burak Pelit, "Şu an hizmet verdiğimiz mekanda önceden de hizmet veriyorduk. Yalnızca, hemen yanındaki diğer mülkü boşalttık. Şubat ayından itibaren de şu an bulunduğumuz yerde hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu değişikliğin sebebi ekonomik nedenler değil, ortaklarımızın sektörden ayrılmaya karar vermesi üzerine, 3'üncü kuşak olarak kendimizi yenileyerek hizmetimizi, tek mülkte devam ettirme kararı aldık. Taşınma ya da kapanma söz konusu değil, yalnızca küçük bir değişiklik yaptık. Üretim yerimiz Gıda Çarşısı'nda ve orada da herhangi bir küçülme yok. Ayrıca Gıda Çarşısı'ndaki şubemiz de hizmet vermeye devam ediyor" diye konuştu.

"KURUMSAL SATIŞA AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Hizmet alanlarının küçülmesine rağmen, üretimin eski kapasitesinde olduğuna dikkat çeken Burak Pelit, "Kısa vadeli hedeflerimiz arasında, satışlarımız hem perakende hem de toptan olacak. Kurumsal satışa ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında, şube sayımızı arttırmayı ve ihraç yapmayı düşünüyoruz. 3'üncü kuşak olan biz gençler Sevinç Pastanesi markasının daha yukarılara taşınması için büyüklerimizin tecrübelerinden de yararlanarak hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Sosyal medyadaki paylaşımlar bizleri çok duygulandırdı. Kapanmadık yalnızca yenilendik İzmir'in bir değeri olarak aynı yerimizde var almaya devam edeceğiz. Müşterilerimiz bizi İnstagram ve Facebook'taki hesaplarımızdan da takip edebilir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.