Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in Barış gururu

İzmir’in Barış gururu

İngiltere’yi finalde 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu olan ve Türkiye’ye büyük mutluluk yaşatan Ampute Futbol Milli Takımı’nın İzmirli tek oyuncusu Barış Telli, hem oyuncusu olduğu İzmir Büyükşehir Belediye Ampute Futbol Takımı’nın hem de kentin gururu oldu. Başarılı futbolcunun göz yaşartan hikayesi

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 09:54

EGEPOSTASI -  Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası’nın finalinde bir fotoğraf karesi hafızalara kazındı. Türkiye’yi şampiyonluğa taşıyan finalde koltuk değneklerinin üzerinde takla atan genç futbolcunun bu sevinç anı, karşılaşmayı izleyen futbolseverlerin de gözlerini yaşarttı. O futbolcu, İzmir Büyükşehir Belediye Ampute Futbol Takımı’nın başarılı oyuncusu, Ampute Milli Takımı’nın tek İzmirlisi, Barış Telli. Türkiye’nin attığı son dakika golünün asisti Barış'tan geldi.

Barış Telli idealist, milli futbolcu, gol kralı, milli atlet, rekortmen ve tarihi başarılara imza atıyor, futbolun kralını oynuyor. Hemen her maçta fileleri havalandırıyor. Atletizmde de rekorları paramparça ediyor.

Barış Telli henüz, 1993 yılında, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, henüz 4 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu sağ bacağının alt tarafını kaybetmiş. Sokakta topun peşinde koşarken bir otomobilin altında kalmış ve sağ bacağı dizinden kesilmiş. Bacağı yok ama inanılmaz bir azmi var.

Hemen hemen her sezon en yararlı futbol seçilip Ampute Milli Takımı’na seçilen Barış Telli, atletizmde de 100 metrede, uzun atlamada, yüksek atlamada elde ettiği müthiş derecelerle zirveye tırmanmış.

LAKABI ‘MESSİ’

Yaptığı driplingler ve attığı güzel gollerle lakabı Messi olan Barış, her maçta atıyor ve attırıyor. Kimini röveşatayla, kimini kafayla, diğerini voleyle.  Dayandığı koltuk değneğini yok sayarcasına birbirinden güzel çalımlarla şov yapıyor. Barış bir röportajında şunları söylüyor: “Önemli olan onurlu yaşamak... Çok çalışmak... Büyük işlere imza atmak. Göreceksiniz ki başarılarımın devamı gelecek. Engel diye bir şey olamaz. Her türlü engeli aşmamız gerekir. Onuru ve hırsı ile mücadele eden herkes, geç de olsa günün birinde hedefe ulaşır.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.