Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in en özel taksisi

İzmir'in en özel taksisi

İzmir'de doktor tavsiyesiyle başladığı kursta 64 yaşında piyano çalmayı öğrenen ve klasik müzikle tanışan taksi şoförü, yolcularını artık bu müzik eşliğinde ağırlıyor. 

  • Ege Postası
  • 07.08.2017 - 13:14

Klasik müzikle 64 yaşında, doktor tavsiyesiyle gittiği piyano kursunda tanışan İzmirli taksi şoförü Nail Ersin, yolcularını artık dünyaca ünlü klasik müzik eserleri eşliğinde gidecekleri yere götürüyor...

Piyano kursuna torunlarıyla devam eden Ersin:  "Daha önce arabeski bilirdim, şimdi klasik müzik bana huzur veriyor"

Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Konak arasında yaklaşık 40 yıldır taksi dolmuşuyla yolcu taşıyan Nail Ersin'in yaşam hikayesi, doktorunun alzaymır riski bulunduğunu söylemesiyle değişti.

Doktorun bu hastalığa karşı korunmak için müzikle uğraşması tavsiyesinde bulunmasının ardından 6 ve 8 yaşlarındaki iki torunuyla Buca'da bir piyano kursuna başlayan Ersin, kısa sürede notaları öğrendi ve piyano çalmaya başladı.

Kursun "en yaşlı öğrencisi" olan Ersin, performansıyla dikkati çekerken klasik müziği iş hayatına da taşıdı. 

Geçmişte genelde arabesk müzik dinleyen Ersin, aracında çaldığı klasik müziklerle yolcularını da şaşırtıyor.

Torunlarıyla aldığı piyano dersi sırasında AA muhabirine açıklama yapan Nail Ersin, piyanoya 64 yaşında başladığını, 4 yıldır da tutkuyla devam ettiğini ifade etti.

Piyano sesinin kendisini çok rahatlattığını dile getiren Ersin, kursa torunlarıyla devam etmenin ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. 

Klasik müziği dinledikçe güzelliğini farkettiğini, taksi dolmuşunda da artık sürekli bu eserleri dinlediğini aktaran Ersin, şöyle konuştu:

"Piyanoya ilk başladığımda çevremdeki insanlar çok şaşırdı. Tuşlara ilk bastığımdaki mutluluğu hala unutamıyorum. Piyanonun başına oturunca sıkıntıları unutuyorum. Klasik müziğin bu kadar güzel olduğunu bilmezdim. Çaldıkça huzur buluyorum. Hiç zorlanmadım, öğretmenlerim sayesinde çok kolay öğrendim. Yaş hiç önemli değil, 80 yaşında bir insan bile notaları öğrenip şarkılar çalabilir. Zorlanacak bir şey yok, içinde arzu oldu mu her şey halloluyor." 

- "Torunlarıma tek vasiyetim piyano çalmaları"

Piyano çalmaya başlamasına taksi durağındaki arkadaşlarının da çok şaşırdığını anlatan taksici, yıllarca arabesk müzik çaldığı arabasında artık dünyaca ünlü piyanistlerin CD'lerinin bulunduğunu ifade etti.

Aracına binen çoğu yolcunun klasik müzik çalmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyleyen Ersin, bu müziğin güzelliklerini müşterilerine de aktarmaya gayret ettiğini belirtti. Ersin, "Huzurluyum. Arabamı daha güzel ve dikkatli kullanıyorum. Herkese müzik kurslarına gitmelerini, çocuklarını, torunlarını da göndermelerini tavsiye ediyorum. İnsanlar da arabamda bu müziği dinlemekten mutlu oluyor." diye konuştu.

Ersin, gittiği piyano kursunun yıl sonu gösterilerinde de torunlarıyla piyano çalmanın kendisini çok heyecanlandırdığını, hayattan tek isteğinin ölene dek piyano çalmak olduğunu dile getiren Ersin, "3 yaşında bir torunum daha var, büyüsün onu da piyano kursuna yazdıracağım. Torunlarıma vasiyetim bu işi bırakmasınlar, hepsini ilerde piyanist ya da piyano öğretmeni yapmak için sanat okullarına göndereceğim."  dedi.

- "Dedemle piyano çalmayı çok seviyorum"

Ersin'in 8 yaşındaki torunu Egemen Çağan Ersin, dedesiyle piyano kursuna gelmekten çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Dedesinin kendisine her zaman destek olduğunu anlatan Ersin, "Birlikte çok eğleniyoruz. Okulda arkadaşlarıma söyledim, hepsi piyano kursuna gitmek için can atıyor. Bu sayede piyano kursuna giden çocuk sayısı arttı. Hedefim iyi bir piyanist olup Mozart'ın eserlerini çalmak." dedi.

Dede ve torunlarının piyano öğretmenliğini yapan 42 yaşındaki Tara Kahraman da Nail Ersin'in torunuyla kursa ilk geldiği gün kendisini de kaydettirmek istediğini söyleyince şaşırdıklarını kaydetti. 

Nail Ersin'in müziğe tutkuyla sarıldığını ve çok iyi bir kulağının olduğunu belirten Kahraman, diğer insanlara da Ersin'i örnek gösterdiklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.