Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in göbeğinde 'elektrik' krizi

İzmir'in göbeğinde 'elektrik' krizi

İzmir’in Çiğli ilçesinde, iddiaya göre belediye ekiplerinin çalışması sırasında 4 apartmanın elektriğini besleyen pano zarar görünce elektriklerde sık sık gidip gelmeye başladı. 10 katlı apartmanın asansörüne binen 3 kişi de, 2 saat asansörde mahsur kalınca, vatandaşlar duruma isyan etti.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 15:12

İZMİR - Edinilen bilgiye göre, belediye ekipleri bir apartmanın altyapı çalışması için Çiğli ilçesi Evka 8927/4 Sokak ve 8927/3 Sokak kesişiminde çalışma yaptı. Çalışma yapılan alandaki 4 apartmanın elektriğini besleyen elektrik panosu iddiaya göre bu çalışmadan zarar gördü. Bu zararla, 240 dairenin bulunduğu 4 apartmanın elektrikleri gitti. Daha sonra da tekrar gelen elektrik, pano zarar gördüğü için belirli zaman aralıklarında tekrar gidip gelmeye başladı.

Asansörde iki saat mahsur kaldılar
Öte yandan, elektriklerin yeniden geldiği bir apartmanda, Yüksel Bahtıaçık, Yüksel Çetin ve Mehmet Karaoğlan asansöre bindi. Asansör 3 kata geldiğinde elektrikleri gidince 3 kişi asansörde mahsur kaldı. Asansörde kalanlar kapıya vurarak ve bağırarak yardım istedi. Apartmandan bir kişiye ulaşılırken, asansörün acil kapı açıcı anahtarı bina yöneticisinde olduğu için durum bina yöneticisi Mithat Özkan’a bildirildi. Bina dışında olan Özkan, telefonla çağrılarak apartmana geldi. Yaklaşık 2 saat sonra mahsur kalan 3 kişi, yarım olan asansörden tek tek çıkarıldı.

"İZSU kabloları patlatmış, TEDAŞ bizim işimiz değil diyor"
Asansörde kalanlardan Yüksel Bahtıaçık, duruma isyan etti. "Günde 10 sefer elektrik mi kesilir bir apartmanda" diyerek duruma isyan eden Bahtıaçık, "Dün akşam 6’dan beri elektriklerimiz gidip geliyor. İZSU kabloları patlatmış, TEDAŞ bizim işimiz değil diyor. Dünden beri mağdur olduk, elektrik bir geliyor bir gidiyor. 2017’deyiz millet uzaya gidiyor biz burada elektriklerle uğraşıyoruz. Sabah elektrik geldi, oldu bu iş dedik, asansöre bindik, kaldık. Evdeki elektronik eşyalarımız yandı. Yetkililere telefon açıyoruz, gelen giden yok. 10’nuncu katta adam kalp krizi geçirse, ambulans çağırsan adam aşağı inene kadar ölecek" dedi. Bir diğer mağdur Yüksel Çetin ise, "Asansörde kaldık, kötü zaman geçirdik. Neredeyse nefes alamayacaktık" şeklinde konuştu.



Elektronik eşyalar zarar gördü
Apartman sakinlerinden ev hanımı Ufuk Aşık ise, elektrikler nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek, yetkililere çağrı yaptı. Aşık, "Dün akşam üzerinden beri ne çamaşır makinesi ne bulaşık makinesini çalıştıramıyorum. Elektrikler bir geliyor bir gidiyor. Çoluğum çocuğum var, 80 yaşında kaynanam var asansör çalışmadığı içini inemiyor çıkamıyor. Çözüm bulunsun artık. Elektronik eşyalarımız elektriğin gidip gelmesinden dolayı zarar görüyor daha önce de böyle bir sıkıntı yaşadık elektronik eşyalarımız zarar görmüştü" diyerek tepkisini anlattı.

Bina yöneticisi isyan etti
Elektriklerin gidip geldiği Yıldız Apartmanı yöneticisi Mithat Özkan da, şöyle konuştu:
"Yan binanın logarı patlamış, İZSU’nun adamları geldiler buraya kazdılar. Bizde geldik çalışanlara 'Ne yapıyorsunuz, yolumuzu kapattınız, elektriklerimiz de gitti, insanlar mağdur oluyor, siz yaptınız bunu' dedik. Çalışanlar 'biz yapmadık, biz sizin elektrik panosuna zarar vermedik' dediler. Biz kendi gözümüzle gördük, burada çalışanlar çalışma yaparken bizim apartmanın elektriğini besleyen elektrik panosunu zedelemişler. Dün akşam saat 6’dan bu saate kadar elektrikler yok. Bir geliyor sonra geri gidiyor elektrik. Yetkilileri arıyoruz ama çözüm yok. İnsanlar telefonunu bile şarj edemiyor'' dedi.
Mağdur olduklarını belirten Mithat Özkan da, tepkilerini şöyle dile getirdi:
"Asansörde adamlar kalmış. Gittim ben kurtardım. Buzdolapları bozuldu, çamaşır makineleri bozuldu. Benim akvaryumum var. 21 tane balığım ölmek üzere. Yetkililere aramamıza rağmen mağduriyetimizi giderecek çözüm sunmuyorlar." (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.