Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in hamamları yaşama dönüyor

İzmir'in hamamları yaşama dönüyor

İzmir'in en önemli kültürel zenginlikerinden olan ve yok alma tehlikesi ile karşı karşıya kalan tarihi hamamlar, yerel yönetimlerin desteği ile yeniden ayağa kalkıyor.

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 10:57

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore çalışmalarına devam ediyor. Turisitlerin gezi güzergahı tarihi Agora ören yerinin hemen karşısında yer alan tarihi hamamın restorasyonu 2018 yılı içinde tamamlacak ve yeniden hamam olarak hizmete vermeye başlayacak. Hamamın restorasyon çalışması yaklaşık 1.2 milyon liraya mal olacak.

KILLIOĞLU KURUL İZNİNİ BEKLİYOR

Basmane'deki Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan klasik Osmanlı mimarisi ile moloz taş ve tuğladan yapılmış, soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden oluşan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı da Konak Belediyesi tarafından restore edilecek. Tıpkı Namazgah hamamı gibi kurul izninin verilmesinden sonra bu tarihi hamam da turizme kazandırılacak. Kıllıoğlu hamamı daha önce kömür deposu, ardından manav olarak kullanılması hatta içine keçi bağlanması ile gündeme gelmişti. Hamam Belediyeye devredildikten sonra içi boşaltılıp kapısı kilitlenmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.