Dolar 32,4736
%0.19
Euro 34,5399
%0.13
Altın 2.473,180
%-0.4
Bist-100 9.516,00
%-1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in içme suyu sıkıntısını bitirecek projede adım adım sona yaklaşılıyor

İzmir’in içme suyu sıkıntısını bitirecek projede adım adım sona yaklaşılıyor

İzmir’in içme suyu sıkıntısını tarihe gömecek dev projede adım adım sona yaklaşılıyor. Gördes-İzmir İçme Suyu Projesi’ni bir an önce tamamlamak isteyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker iletim hattını boydan boya gezdi. Gördes Barajı’da başlayan incelemeler Buca sırtlarında ki dev tünellerde son bulurken; Eker, Projenin 2. Kısmında yakında test aşamasına geçileceğini duyurdu. İzmir’in içme suyu sıkıntısını bitirecek projede

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 09:19

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı Gördes-İzmir İçme Suyu projesi’nde adım adım sona yaklaşılıyor. Kente yılda 59 milyon m3 su sağlayacak dev projeyi bir an önce bitirmeyi hedefleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, iletim hattını boydan boya gezdi.

Eker incelemelerine kentin 2040 yılına kadar ki su ihtiyacını karşılayacak olan Gördes Barajı’ndan başladı.

Yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında kısa bir brifing alan Ali Fuat Eker daha sonra Gördes barajını gezdi.

İZSU’nun Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesislerini de ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü; yetkililerden sistem hakkında bilgi aldı.

77 kilometrelik isale hattını takip ederek Çambel Terfi ve Pompa istasyonuna gelen Ali Fuat Eker; 4 ana bir de yedek pompadan oluşan sistem üzerinde inceleme yaptı.

Pompaların test aşamalarını izleyen DSİ 2. Bölge Müdürü daha sonra Kavaklıdere İçme Suyu

Arıtma Tesisi’nde İZSU yetkilileri ile biraraya geldi.

Hattın son durumu hakkında İZSU yetkilileri ile bilgi alışverişi yapan DSİ Bölge Müdürü Tesisin tahliye ve bağlantı kanallarını da bizzat inceledi.

Ali Fuat Eker’in son durağı ise 17 km uzunluğundaki İzmir İçme Suyu İsale Hattı 3. Kısım inşaatıydı. 3 metre çapındaki 1.900 metre uzunluğundaki Buca Tünellerinde incelemeler yapan Eker “İzmir’i uzun yıllar su sıkıntısı çekmekten kurtaracak bu dev projede sona yaklaştık. İlk 2 kısım tamamlanmak üzere. İZSU’nun Bornova’da inşa ettiği Kavaklıdere İçme Suyu Artıma Tesisi’ne yakında test amaçlı su vermeye başlayacağız. Yapımı tamamlanan Buca Tünelleri’ne döşenecek borular için ise ihaleye çıkacağız. Bu dev projeyi bir an önce bitirip İzmirli’nin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Proje tamamlandığından İzmir’e yılda yaklaşık 59 milyon m3 içme ve kullanma suyu sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.