Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in melek anneleri

İzmir'in melek anneleri

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği gönüllüsü 15 kadın, kanserli çocuklarının tedavisi için İzmir’e gelen ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle hastane bahçesinde, araçta ve banklarda yatan 800’e yakın aileye kucak açtı. 800 aileye kucak açtılar

  • Ege Postası
  • 07.08.2017 - 10:38

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği gönüllüsü 15 kadın, Türkiye’nin dört bir yanından kanserli çocuklarının tedavisi için İzmir’e gelen ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle hastane bahçesinde, araçta ve banklarda yatan 800’e yakın aileye kucak açtı.

HER ŞEY VAR

Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesörü Buket Erer Del Castello, kanserli çocukların tedavisi için gelen ailelerin hastane bahçesi, banklar ve araç içerisinde yattıklarını görünce hayırsever desteğiyle Hasta Çocuk Evleri projesini başlattı. 11 yıl önce Bornova’da açılan ilk evi, gönüllülerin desteği ile Basın Sitesi ve Balçova’da hizmete sokulan 5 ev daha takip etti. Evler, 3 aile kalacak şekilde dizayn edildi. Hasta evleri, çocuklarının tedavisi için şehir dışından gelen ve ekonomik olarak dezavantajlı ailelere ücretsiz olarak konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılayarak hizmet veren bir merkez haline geldi. Evlere derin dondurucudan klimaya, mikrodalga fırından elektrik süpürgesine kadar her türlü elektronik eşya konuldu. Gönüllüler, evlerin temizliği, bakımı, elektrik ve su faturalarının yanı sıra gıda harcamalarını da üstleniyor. Bağışların azalması durumunda kermesler ve ünlü şarkıcılarla ücretsiz konserler düzenlenerek bağış toplanıyor.

AMAÇLARI KÖY KURMAK

Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkan Yardımcısı Sevil Ozan, ev sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtiyor: “11 yıl içerisinde 15 aktif üyemizle 800’e yakın aile, bu evleri kullandı. En büyük hayalimiz, ‘hasta çocuk evleri köyü’ kurmak. Böylece binlerce hasta ve yakınını evlerde misafir edebileceğiz” diyor. Derneğin en genç üyesi olan Ecem Görgülü ise çocuklarla ilişkilerini, “Çocukları mutlu ederek, gözlerindeki o ışıltıyı görmek çok güzel. Kapıdan içeri girdiğim zaman kucağıma atlıyorlar. Bizler onlara sevgi ve aileleriyle birlikte kalacakları sıcak bir yuva vermek için çalışıyoruz. Bizim gönüllü desteğimizle onlar daha çok yaşama tutuluyor” sözleriyle anlatıyor.

BİZİ HAYATA BAĞLADILAR

Nermin Lezgiyeva, 9 yaşındaki kızı Ilkay’ın tedavisinin sürdüğünü belirterek Izmir’de yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: “Balıkesir’den geldik ve araçta yatıyorduk. 8 aydır gönüllü anneler bize el uzattı, yuva verdi. Para vermeden evlerinde kalıyoruz, her ihtiyacımız karşılanıyor. Onlar bu zor günde bize can simidi oluyorlar. Hem çocuğumuzun hem bizim yüzümüzü güldürüyorlar. Eşimden ayrıldım, zor günler geçirdim. Allah razı olsun. Bizi hayata bağladılar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.