Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in o ilçesinde at istilası

İzmir'in o ilçesinde at istilası

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, bazı üreticilerce traktör girmeyen dağlık kesimlerdeki bahçelerinde kullanılıp, sonra doğaya bırakılan 60 yılkı atı ve 12 tay yetkililerce toplandı. Şimdi onlara ne olacak'

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 11:34

Yaylalarda dolaşıp ekili alanlara zarar veren 60 yılkı atı ve 12 tay, Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ekiplerinin operasyonuyla toplanarak kontrol altına alındı. Aydın Dağları üzerinde Bademli sırtlarında yer alan Kervan Yaylası ve çevresinde düzenlenen operasyonda toplanan atlar, Bademli'deki Çiftçi Malları Koruma Şubesi'nde bir araya getirildi. Çoğu sahipsiz olan atların traktörün girmediği bahçelerde tarla sürme gibi işlerde kullanıldıktan sonra doğaya bırakıldıkları ve gruplar halinde dolaşarak tarla ve bahçelere zarar vermeye başladıkları belirtildi.

Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ali Bozkan, şöyle dedi:

"Bu atlarımız, tarla- bahçe işlerinde traktörün girmediği yerlerde taşıma işlerinde kullanılıyor. İşler bitip mevsim kapanınca doğaya salınıyorlar. Doğada da başlarının çaresine bakmak için sürü halinde dolaşıyorlar. Eğer atlar yakalanmazsa 2 ay sonra yine çiftçiler bu atları alıp tarla-bahçe işlerinde kullanıyorlar. Kervan Yaylamızda da çok sayıda atın dolaşıp ekili alanlara ve bahçelere zarar vermesi sebebiyle Çiftçi Malları Koruma olarak çalışma düzenledik. Öğrekteki sürü liderini yakalayınca diğer atlar da hemen yakalanıyor. 60 at ve 12 tay şu an kontrolümüz altında. Kimilerinin o bölgeden sahipleri var. Biz atları Bademli'deki şubemizde bekletiyoruz. Sahipli olan atların sahipleri cezai işlem uygulandıktan sonra atları alıyorlar. Cezası da 500 lira. Çok sayıda atı bir arada tutmamızın hem atlarımız için hem de bölge için sıkıntılar doğurabileceğinden hemen satışına başladık. Atların satışı ekiplerimizce Bademli'de gerçekleştiriliyor." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.