Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in o ilçesinde ‘Hayır’ pankartlarına zarar verildi

İzmir'in o ilçesinde ‘Hayır’ pankartlarına zarar verildi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, CHP İlçe Örgütü tarafından asılan yaklaşık 50 banner ve pankarta gece yarısı yırtılarak zarar verildi. Saldırıyı öğrenen CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, saldırının büyük bir tahammülsüzlük olduğunu belirterek, emniyet müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu. İzmir'in o ilçesinde ‘Hayır’ pankartlarına zarar verildi

  • Ege Postası
  • 10.04.2017 - 13:33

Ödemiş ilçesinde, referandum hazırlıkları kapsamında CHP İlçe Örgütü tarafından kentin cadde ve sokaklarına banner ve pankartlar asıldı. 'Hayır' pankartlarına, gece saatlerinde ise kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Saldırıda, banner ve pankartlar zarar gördü.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, olayı öğrenir öğrenmez suç duyusunda bulundu. 

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Ödemiş'in belli noktalarına asılan referandum için hayır çağrısı yapılan afişlerinin kimliği belirsiz kişilerce zarar verildiğini açıkladı. CHP'li Dönmez, şunları söyledi:

"Daha öncesinde, bir panelle alakalı astığımız pankartlar, bizzat zabıta müdürünün talimatıyla yüzüne kar maskesi takmış bir zabıta memurunca gece kesilmiştir. Sonrasında zabıta memuru, emri zabıta müdüründen aldığını itiraf etmiştir.

Şehrimizin birçok noktasında önceden yapılan protokole göre, farklı görüşlerin afiş ve pankartları yer almaktadır. Ancak hayır cephesinin afiş ve pankartları maalesef asıldığı günün gecesinde sökülmektedir. Bu zihniyet, toplumu ayrıştıran, kavga ve kaos ortamına sürükleyen zihniyettir. Karşılıklı saygı ve hoşgörüyü yitirmiş kişilerin bu tip davranışlarını kınıyoruz. Dün geceden itibaren, yine zabıta müdürü farklı zabıta memurlarına, yine yasalara uygun olmayan talimatlar vermiş ve pankartlarımızı toplatmaya çalışmıştır. İlçe başkanı olarak şahsım ve gençlik kolu başkanımla duruma müdahale edip, yasal haklarımızın olduğunu ve propaganda yapma hakkımızın bu şekilde engellenemeyeceğini anlatıp, en azından kalan afiş ve pankartlarımızın toplatılmasını engelledik. Ancak, gece boyu gelen telefonlar ve sosyal medya hesaplarında ki paylaşımlar sonrası, sabahın erken saatlerinde afiş ve pankartlarımızın bilinçli bir şekilde, plakası sökülmüş bir motosiklet ile yüzleri kar maskeli kişiler tarafından kesildiğini tespit edip, polis ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İnsanlıktan, sevgi ve hoşgörüsünden nasibini almamış bu haydutların en kısa sürede bulunacağını temenni ediyoruz."

İlçe Başkanı Nazan Dönmez, ayrıca halka, referandumda hayır oyu kullanmaları çağrısında bulundu. (İHA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.